2013-01-16 19:06:35• hírek • Kocsis Zoltán

Itt a piros, hol a piros az elterelő úttal!

Vajon mikor láthatunk hasonlót a szatmárnémeti terelőúton?
Vajon mikor láthatunk hasonlót a szatmárnémeti terelőúton?
Egy másik, a szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint a tanácselnök szerdán fogadta a megye USL-és polgármestereit, a találkozón pedig az MT korlátlan támogatásáról biztosította őket!

Adrian Stef megyei tanácselnök szerdán találkozott a Szatmárnémetit elkerülő út megvalósíthatósági tanulmányát készítő cég képviselőjével, melyet arra kért, hogy tegyenek meg mindent, hogy a projektre februárban ki lehessen írni a közbeszerzési licitet. A hiba nem az ön készülékében van akkor, amikor fejéhez kap és azt mondja: de hisz a licitet már kiírták. Hogy is van ez?

Szerda délután a szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint a nap folyamán a megyei tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Kataszteri Hivatal szakembereinek társaságában Stef találkozott a Search Corporation képviselőjével. Ezen Stef azt mondta, hogy az Országos Útügyi Vállalat februárban készül kiírni több város, így a Szatmárnémetit elkerülő terelőút közbeszerzési licitjét. Ezért arra kérte a Search Corporationt, az tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a megvalósíthatósági tanulmány aktualizálása időben elkészüljön. Radu Roca szatmárnémeti alpolgármester arra is figyelmeztette a céget, hogy a nyomvonalon található telkek jogi helyzetének tisztázása is az ő feladatuk.

Az ügy azért is érdekes, mert a megyei tanács elnökének kabinetje január másodikán már kiadott egy közleményt, amelyben január 8-át tünteti fel, mint a licit kiírásának határideje (a hitelesség kedvéért íme a román nyelvű szöveg: Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) va organiza în 8 ianuarie licitaţia publică în vederea contractării de servicii pentru construcţia variantei de ocolire a municipiului Satu Mare.)

Mint a mostani közleményből kiderül, január elején csak egy szándéknyilatkozatról volt szó a Országos Útügyi Vállalat részéről. A megyei tanács illetékesei tehát vagy félreértették a CNADNR tájékoztatását, vagy pedig, ami még súlyosabb, félretájékoztatták a szatmáriakat azzal kapcsolatban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: