2014-04-29 15:05:45• hírek • Szatmár.ro

Ötszázan bicajoztak a Megyei Könyvtár rendezvényén

A Szatmár Megyei Könyvtár akcióján az olvasást népszerűsítették a diákok és fiatalok körében.

A Megyei Könyvtár második alkalommal szervezte meg a Pedálozz a könyvtárért címet viselő akcióját, amelyen a könyvtár szolgáltatásai mellett az olvasás fontosságát és annak örömét népszerűsítik az iskolások körében. Emellett pedig a kerékpározásra, mint egy alternatív közlekedési módra is felhívják a figyelmet.

A kedd déli akcióra ötszáz diák iratkozott fel, ők kerékpárral és görkorcsolyával indultak a könyvtár épülete elől. A csapat a régi városközpontból a közlekedési rendőrség felügyeletével a Kossuth-kertig tekert, ahol az akció kezdeményezői és politikusok hangsúlyozták az olvasás fontosságát.

"Ez a rendezvény segít, hogy a könyvtárunk szolgáltatásait népszerűsítsük és egy lehetőséget az egészséges életmódra. Fontos lenne, hogy a fiatalokat visszacsábítsuk a könyvek világába, mert az internet és a közösségi oldalak térnyerése rohamos ütemű és egyre kevesebben vesznek könyvet a kezükbe" - mondta Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

A Szatmári Művészeti Iskola diákjai a Kossuth-kertben rövid műsort adtak, majd a résztvevők az új főtérre kerekeztek, ahol könyveket sorsoltak ki a könyvtár alkalmazottai.

Az akción részt vett Kereskényi Gábor RMDSZ-es parlamenti képviselő, valamint a Szatmárnémeti RMDSZ és a Magyar Ifjúsági kezdeményezés képviselői is.

"Ez egy jó kezdeményezés, kár, hogy a szervezés hagyott némi kívánnivalót maga után. A gyerekek - köztük elemi iskolások is - hosszú időt kellett várjanak a napon az indulásig, ugyanis a rajtot néhány politikus késése miatt a szervezők halasztották... Sokak számára különös lehet az olvasás és a kerékpározás összekapcsolása, de a két dolog igenis összefügg, hiszen ezek a szellemi és a fizikai frissesség megtartói. Véleményem szerint a könyvtárra, a könyvre nagy szükség van és lesz is, bár az internet és a különböző közösségi oldalak konkurenciát jelentenek a papír alapú könyveknek" - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Kereskényi Gábor.

Az RMDSZ képviselői is ott voltak a nagy bicajozáson

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: