2010-08-19 14:36:33• hírek • MTI

Ötre nőtt az áldozatok száma

Illusztráció
Illusztráció

Ötre nőtt a bukaresti kórházrobbanás halálos áldozatainak száma, miután meghalt egy újabb égési sérüléseket szenvedett csecsemő - jelentették csütörtökön bukaresti tömegtájékoztatási eszközök.

A bukaresti Giulesti kórház szülészetén hétfőn este ütött ki a robbanást okozó tűz, amit az első feltételezések szerint az egyik légkondicionáló berendezés rövidzárlata okozott. A helyszínen három csecsemő vesztette életét, később meghalt még egy újszülött, akit a mostani, ötödik áldozathoz hasonlóan az orvosok már nem tudtak megmenteni.
Nem kizárt, hogy a halálos áldozatok száma a következő napokban tovább nő, hiszen jelenleg még hat, szintén égési sebeket szenvedett újszülöttet ápolnak, akiknek az állapota az orvosok szerint nagyon súlyos.

Cseke Attila romániai egészségügyi miniszter közvetlenül a baleset után a romániai egészségügyi rendszer történetének "egyik legsötétebb tragédiájának" nevezte a balesetet.
Szerdán a román médiában felröppent az a hír, miszerint Cseke benyújtotta lemondását, de Emil Boc miniszterelnök nem fogadta el. Később a miniszter cáfolta ezt. A miniszter elmondta, megfordult ugyan a fejében a lemondás lehetősége, de ezt nem tette meg, mivel a kórház nem tartozik a minisztérium hatáskörébe.

A kórházat a tárca a decentralizáció jegyében 2008-ban adta át a bukaresti főpolgármesteri hivatalnak .

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # koronavírustérkép # baleset # helyhatósági2020 # SzatmárnémetiVSK # események # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: