2013-10-11 16:32:56• hírek • Szatmár.ro

Ötödször tartottak babahordozó napot Szatmárnémetiben

Idén is az egészséges, babának és mamának is kényelmes babahordozást népszerűsítették.

Idén 2013 október 7-13 között ünneplik a Nemzetközi Babahordozó Hetet, melyhez immár ötödik alkalommal csatlakozik a szatmárnémeti baba-mama klub is. A Nemzetközi Babahordozó Hét célja felhívni a figyelmet a babahordozás előnyeire, a helyes babahordozás módjára.

A szatmári szervezők idén egy babahordozó sétára, és egy azt követő babahordozó-eszköz bemutatóra, beszélgetésre várták az érdeklődő kisgyerekes szülőket, babavárókat. A séta a Megyei Múzeum előtti térről indult 17 órakor. A séta útvonala a régi központon át a Corneliu Coposu sétányon található Gödörhöz vezetett, ahol sor került a babahordozó szemlére, beszélgetésre.

A szervezők nagyon fontosnak tartják kiemelni, hogy bár a babahordozásnak számtalan előnye van mind a kisbabákra, mind pedig a szülőkre nézve, nem mindegy, hogy miben, hogyan hordozunk. Legtöbb, a kereskedelemben kapható kenguru nem felel meg az egészséges hordozóeszközzel szemben támasztott kritériumoknak, és amennyiben a szülők ezekben a babákat arccal a menetirány fele hordozzák, még ártalmasabbak a baba egészséges fejlődésére nézve.

A jó hordozóeszköz térdhajlattól térdhajlatig alátámasztja a baba terpeszben felhúzott lábát, hátát, fejét stabilan megtámasztja, körülöleli, benne a baba hasa szorosan a hordozó személy hasához simul. A babahordozó sétán ilyen hordozóeszközök megismerésére, kipróbálására is lehetőség volt.

Miért jó hordozni? Mert ezáltal kielégül a baba alapvető, testközelség iránti igénye, elősegíti az erős kötődés kialakulását a baba és szülei között. A hordozott babák kevesebbet sírnak, biztonságban érzik magukat, a hordozó szülők pedig kisbabájukkal együtt szabadabban mozoghatnak, úgy végezhetik hétköznapi tevékenységeiket, hogy kisbabájuk is részt vesz ezekben.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: