2017-06-12 08:05:17• hírek • refszatmar.eu

Ötödjére is népszerű képzés

Ötödik alkalommal is sokan gondolták úgy, hogy nincs fontosabb, mint a Krisztus tudományában való jártasság, szombati munkálataikat félretéve lelkipásztorok, főgondnokok, gondnokok, presbiterek és diakóniai munkatársak töltötték meg ismét a Kálvin János Református Imaházat a presbiteri és diakóniai munkatársképzésen.

A Láncos templom gyülekezeti termében, szombaton délelőtt 11 órától Higyed János Szatmári-kültelki lelkipásztor hirdette az Igét: “És történt ezek után, hogy a Jezréelbeli Nábótnak egy szőlője volt Jezréelben, Akhábnak, Samaria királyának a háza mellett. És szóla Akháb Nábótnak, mondván: Add nékem a te szőlődet, hogy legyen veteményes kertem; mert közel van az én házamhoz, és néked érette jobb szőlőt adok annál, vagy ha néked tetszik, pénzül adom meg az árát. És felele Nábót Akhábnak: Isten őrizzen, hogy néked adjam az én atyáimtól maradt örökséget.” (1Királyok 21,1-3).

Van-e az egyházon kívül üdvösség? – boncolgatta a kérdést Dr. Füsti-Molnár Szilveszter a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektora, majd ugyancsak ő beszélt a háládatosságról, a törvényről és az imádságról. Pásztor Gyula a diakóniáról beszélt, majd gyakorlati tapasztalatokban gazdag missziói beszámolót tartott D. Szabó Dániel a MRPSZ tiszteletbeli elnöke. Genda Árpád Szabolcs pettyéni lelkipásztor szép és értékes énekekre tanította a jelenlevőket, akik ismét lelkileg-szellemileg gazdagabban térhettek haza. Jelenlétével megtisztelte az alkalmat Török István-Dániel a Nyugat-Európai Presbiteri Szövetség alelnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: