2019-07-31 18:13:59• hírek • Szatmár.ro

Ötödikként ért célba, második lett Gyenes Mani a Red Bull szerdai versenynapján

Tizenhatodszor szervezték meg a Red Bull Romaniacs hard-endoro motorversenyt, Gyenes Emánuel, az Autonet Mororcycle Team versenyzője pedig tizenhatodszor állt rajthoz. És ahogy eddig, most is be szeretné fejezni a versenyt, ugyanis ő az egyetlen motoros a világon, aki rajthoz állt és végig is ment a viadal minden eddigi kiírásán. Mani az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Silver kategóriában állt rajthoz, célja pedig egy dobogós helyezés.
 

A verseny keddi prológja nem sikerült a legjobban Maninak, Nagyszeben Corneliu Coposu sugárútján összeállított akadálypálya komoly gondot okozott neki. No, nem a nehézsége, hanem inkább az a peches pillanat, amikor a motorja beragadt két kő közé, amikor pedig kiszabadult, leesett a lánca. Emiatt értékes perceket veszített, és szintén akadályozták azok a versenyzők, akik nem tudták könnyen venni az akadályokat és emiatt sorba kellett állni utánuk. Mani a prológot így a 18. helyen fejezte be.
 

Szerdán, az első offroad napon viszont nagyon jó ütemben motorozott, bár nagyon sokat kellett előznie. A Bronze kategóriások és 17 Silver kategóriás motoros is előtte indult útnak… Ám jól ment az előzés, Mani pedig az ötödik helyen ért célba, sérült vállát-felkarjában pedig már jó ideje nem érez fájdalmat motorozás közben (sem). Az összetett pontlistán pedig a második helyen végzett!
 

„A célba érést követően kiderült, hogy hárman, akik előttem végeztek, nem tartottak be egy sebességkorlátozást, ezért 10-10 perces büntetést kaptak” – magyarázta Gyenes a Szatmár.ro munkatársának.
 

A verseny offroad-szakaszából még három nap van hátra, csütörtökre pedig esőt jósolnak a meteorológusok, emiatt a versenyzők egy nagyon fárasztó, sáros futamra készülnek.


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: