2012-09-21 14:56:53• hírek • Szatmar.ro

Ötödik élvonalbeli szezonját kezdi szombaton a VSK

Zsinórban ötödik élvonalbeli szezonját kezdi szombaton a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata. Az előző négy évben egy bajnoki és két Román Kupa ezüstérmet valamint két bajnoki bronzot elérő klub számára az idei célkitűzés is a bajnoki finálé.

A döntő felé vezető hosszú út első lépéseit szombaton hazai pályán teheti meg a csapat: a bajnoki nyitányon az Alexandriát fogadják Dan Fleseriu tanítványai. „Az Alexandria ellen nehéz mérkőzésre számítunk, ők is erősítettek a holtszezonban. A Teleormannak minden szezonban sikerült győznie Szatmáron, így nagyon oda kell figyelnünk" , fogalmazott Florin Muresan szakosztályvezető.

A szakember szerint élvonalbeli történelme legnehezebb szezonjára készülhet a VSK. „Az első számú favorit a Târgoviste, amely a keret erőssége szempontjából és az anyagi lehetőségek terén is a többi csapat felett áll. Az Aradnak is nagyon erős kerete van, a sepsiszentgyörgyiek ismét jó csapatot hoztak össze, de nagyjából minden együttes erősebb mint az elmúlt idényben. A mi nagy előnyünk, hogy a legutóbbi döntőben szerepelt kezdőcsapatból csupán Mehmedic távozott, hiszen Pop akkor már sérült volt - mondta Mureşan.

A lányok gyakorlatilag már megkezdték a szezont, a Román Kupa első fordulójában két győzelemmel (84-54, 94-40) búcsúztatták el a Marosvásárhelyet. A két hazai sorozat mellett a VSK indul a második számú európai kupasorozatban, a FIBA Európa Kupában is. Itt az orosz Csevakata Vologda, a francia Montpellier és a dán Gentofte lesz a szatmáriak ellenfele. Az európai kupaszezon október 25-án kezdődik, akkor a Montpellier jön majd Szatmárnémetibe.

A VSK kerete:
Annemarie Părău, Orosz Andrea, Shanika Freeman, Khadijah Wittington, Monica Ivan, Rada Giurgiu, Szmutku Renáta, Nagy Anita, Diana Moldoveanu, Utahya Drye, Megan Zullo, Dara Kovacsevics, Szlimák Hajnalka (utóbbi négy újonnan igazolt kosaras).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: