2009-07-08 15:14:16• hírek • Gozner Gertrud

Ötletbörze tábor Szatmárhegyen

Tizennyolc fiatal részvételével zajlott június 29 és július 4 között Szatmárhegyen az Ötletbörze Tanulmányi Tábor. A táborban azokat a tanulókat hívták meg, akik a tavasz folyamán helyezést értek el a Hans Lindner Alapítvány által minden évben középiskolás diákok számára megszervezett vállalkozói játékán, az Ötletbörzén.

A fiatalok öt nyertes csapat tagjainak soraiból kerültek ki, úgy mint a Kölcsey Ferenc Főgimnázium Freedom nevű csapata, az Aurel Popp Művészeti Líceum T-Design csoportja, az Élelmiszeripari Líceum diákjainak Bricap nevű csapata, valamint a Tasnádi Elméleti Líceum Miraj, és a Mihai Eminescu Kollégium Student Plus csapatának tagjai.

A tábor lakóinak legfőbb célkitűzése az volt, hogy felmérjék a vállalkozások alapításának lehetőségét a községben, mire van szükségük az ott lakóknak, de nincs lehetőségük hozzájutni - derült ki szerdán az alapítvány vállalkozói oktatóközpontjában megtartott sajtótájékoztatón. A diákok öt napon keresztül járták a község házait, összesen 150 otthonba kopogtattak be a kérdőívekkel. Ezek kitöltésében és az adatok feldolgozásában a segítségükre volt a Babes-Bolyai Tudományegyetem szociológia karának két hallgatója.

A három napos terepmunka után a fiatalok egy számítógépes statisztikai szoftver segítségével dolgozták fel a kérdőíveket és elemezték a begyűjtött adatokat. A tábor utolsó napján találkozóra került sor a község vezetőivel, amelynek során a fiatalok bemutatták a statisztikai felmérés eredményeit, kihangsúlyozva, hogy milyen vállalkozások lennének megfelelőek a községben élők számára.

Az elöljárók hasznosnak értékelték a fiatalok munkáját, amelyek egyúttal sok újdonsággal is szolgált a számukra - tudtuk meg Szűcs Szabolcstól, a község alpolgármesterétől. Jelenleg potenciális befektetőket várunk, hogy gyakorlatba ültessék a fiatalok által megjelölt új vállalkozásokat - tette hozzá. A diákok a feladatok mellett számos csapat-játékban vettek részt, a szatmári és tasnádi csapatok összebarátkoztak, és saját bevallásuk szerint remélik, hogy nem ez lesz az utolsó ilyen jellegű közös táborozásuk.


Tizennyolc diák vett részt a szatmárhegyi Ötletbörze Tanulmányi Táborban.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: