2010-07-26 12:59:38• hírek • Szatmár.ro

Ötletbörze Business Tour

A 2009-2010-es  Ötletbörze döntőjének díjai között idén is szerepelt a "Business Tour", melynek  célja, hogy a diákok betekintést nyerjenek hazai és külföldi vállalkozásokba.

A tanulmányi út keretében a Schokoland csapat (Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont) Ukrajnába utazott. A diákok meglátogattak Munkácson egy csokoládégyárat, ahol csokirecepteket tanultak és terjesztési technikákat ismertek meg. Lembergben jártak egy keresztény jellegű könyvkiadónál, illetve egy alternatív energiák kutatásával, előállításával foglalkozó cégnél . Mindhárom helyen a cégvezetők, fejlesztő mérnökök fogadták őket, így hasznos tapasztalatokat gyűjtöttek a vállalkozásokról. A vállalkozói jellegen túl a diákok a kulturális és turisztikai látványosságokat sem hagyták figyelmen kívül, Munkács, Beregszász, Lemberg (Ukrajna), Rzeszow (Lengyelország), Varannó és Tőketerebes (Szlovákia) városokban tettek megállót.

A Candy ("Gheorghe Dragos" Iskolacsoport), Fisza (Református Gimnázium), Ice Center ("Aurel Popp" Művészeti Liceum), Magic Age (Élelmiszeripari Iskolacsoport), Marii afaceristi (UNIO Iskolacsoport) csapatok Magyarországon, a határmenti megyékben ismerkedtek különböző cégekkel.  Tarpán betekintést nyertek a "Tarpa Natura" sikeres családi vállalkozásba, mely szárított gyümölcsöt állít elő; Panyolán felkeresték a profi gépekkel felszerelt pálinkafőző üzemet, ahol különféle gyümölcsöket használnak fel (bodza, alma, szilva, barack, málna); Nyíregyházán megismertek egy inkubátorházat, mely a kezdő vállalkozóknak biztosít helyet az induláskor, illetve megtudhatták mi kell ahhoz, hogy nyereséges legyen az 50 alkalmazottnak munkát adó "Virágoskút Biogazdaság".


Vállalkozásokkal ismerkedtek
Vállalkozásokkal ismerkedtek


Túristvándin megpihentek a vízimalomnál, a nyíregyházi Botanikus Kertben megcsodálták a tündérrózsát, mely évente egyszer virágzik.

A csapatok gazdag élményekkel tértek haza.  Beszámolóikból kiderült, hogy az ottani emberek büszkék erőfeszítéseikre, melyet közösségükért tesznek. A  fiatalok szerint megérte odautazniuk, mert érdekes, figyelemre méltó vállalkozásokat ismertek meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: