2019-08-11 06:54:30• hírek • Nagy Tímea

Ötféle ötlet sportkedvelők számára a 18. Partiumi Magyar Napokon

Kinek mit jelent a szórakozás? Van, aki a kulturális programoknak örvend, mások koncerteken tombolva kapcsolódnak ki igazán. Akadnak olyanok is, akik az egészségmegőrzés nagyköveteiként szabadidejüket sportolással töltik. A PMN idén számukra is kedvez.

„A 18. Partiumi Magyar Napok szervezőinek egy minden igényt kielégítő rendezvénysorozat a célja. Így nem maradhatnak ki az aktív életmód kedvelői sem. Számukra ötféle ötlettel rukkoltunk elő” – mondta Szénás Szabolcs programkoordinátor.
 

Stratégiai összecsapások
 

Idén először, a PMN-es sakkversenyt három korosztályra osztották, így a 0-10 éves, a 10-14 éves és a 14-99 éves korosztály is megmérettetik az augusztus 23-25-e között szervezett fordulók alkalmával. A próbatételek kiegyenlítettebb mezőnnyel rajtolhatnak el, ennek köszönhetően a fiatal versenyzők számára idén élvezetesebb élményt nyújtanak majd a játszmák, mint az eddigiekben. A legügyesebb stratégák az eredményhirdetéskor oklevelet és kupát kapnak logikai rátermettségük bizonyítékaként. A szervezők a 0770 796 824 telefonszámon várják az játékosok előzetes jelentkezését, de ugyanitt nyitottak a versennyel kapcsolatos ötletekre is.

 

Az ész, erő és bátorság sportja

 

Melyik mozgásforma mozgatja meg az agyat és az izmokat egyszerre? Nem más, mint a falmászás. A 18. Partiumi Magyar Napokon erre pénteken és szombaton is lehetősége nyílik a bátrabbaknak. A Kossuth-kertben felállításra kerülő mű sziklafal, bár alacsonynak tűnhet majd, mégis jókora fizikai és mentális próbatételt jelent. A félelem legyőzésében ezúttal a Salvamont Egyesület lesz a vállalkozókedvű fesztiválozók segítségére. A kezdő falmászókat hámmal és kötéllel biztosítják, így az esés kizárt, mi több, a tapasztalt szakemberek az ifjak minden lépését figyelemmel kísérik.

 

Ügyességi kerékpáros ki mit tud

 

Szombaton a kerékpáros mágusoké a terep a Kossuth-kertben felállított akadálypályán. A Pro Racers Sport Club és az Erdélyi Kárpát Egyesület által szervezett versenyből az kerül ki győztesen, aki a legrövidebb idő alatt a legkevesebb hibát vétve teljesíti a kihívást. Buktatókból nem lesz hiány, erről a pályaépítők minden bizonnyal gondoskodnak. A bátor kerékpáros akrobaták között nem babra megy a játék. A nyertes elmondhatja magáról, hogy a térség egyik legügyesebb kerekezője, és erről oklevéllel is rendelkezik.

 

A vizes sportok szerelmesei sem maradnak szárazon

 

Interaktív kajak-gyorstalpalót szervez szombaton és vasárnap a Caiac Smile Egyesület. A fiataloknak lehetőségük nyílik kipróbálni a sportot élesben, biztonságos körülmények között. Szakképzett edző segítségével előbb a parton sajátítják el az alapokat, majd vízre szállnak. A kajakokba azonban csak mentőmellénnyel ülhetnek és a száguldozás sem megengedett. Az oktatás ezt követően a tavon folytatódik. A mókából pedig a felnőttek sincsenek kizárva, mindenki csatlakozhat, akinek kedve kerekedik az evezéshez.

 

Tánc és fitnesz? Zumba!

 

A zene és a mozgás szeretetének nyomán jött létre nemrégiben a zumba, mint a tánc és a fitnesz keresztezése. Szombaton 10:30-tól Mezei Bea invitálja a látogatókat zumba partira a Kossuth-kerti Ecomatrix-színpad elé: „Csak jó kedvet hozz magaddal, és öltözz kényelmesen! Ennyiről kell gondoskodnod ahhoz, hogy jól érezd magad a szabad levegős bulin. Meglásd, jól fog esni fél óra tánc a vérpezsdítő dallamokra, még a kiadós ebéd előtt! Arra viszont ne legyen gondod, hogy nem tudod a lépéseket, az alapokat ugyanis percek alatt ellesed, utána a mókáé a főszerep” – üzenik a PMN szervezői.

 

A Partiumi Magyar Napokon tehát azok is megtalálják a kedvükre való programokat, akik nem mondanak le a hétvégi mozgásról, de a fesztiváloról sem – csupán egyetlen mellékhatással kell számolniuk, kellemes izomlázzal, testben és fejben egyaránt.

 

Fő támogatók: 

Tarr Beton, Aushopping, Ecomatrix, Catena, Joy Strand, Aquavia

 

Arany fokozatú támogatók:

Autonet, The Dome, CBA, Promomix, Diego, Polipol, Transpink, Aquastar, La Segheria, Interbro, Electrocenter, Csíki Sör.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: