2016-04-04 16:33:53• hírek • Szatmár.ro

Ötezer lejre büntették a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházat

A Suceava-i DSP dolgozói ellenőriztek a Szatmár Megyei Kórházban.

Marcela Papici kórházmenedzser a hétfőn megtartott sajtótájékoztatón ismertette a sajtó képviselőivel a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban tartott ellenőrzések eredményét. A Suceava Megyei Közegészségügyi Igazgatóság ellenőrei járták be nemrég a kórházat, hogy hibákra leljenek, majd ezek miatt akár büntessenek is. Összesen 5 ezer lejre büntették a kórházat, különösen azért, mert több osztályon is meglehetősen áldatlan állapotok uralkodnak.

Marcela Papici szerint viszont a közeljövőben nagy változás áll majd be azokon a kórházi osztályokon, ahol most gond volt: gyakorlatilag az összes felújítása ügyében van előrelépés, renoválni fogják ugyanis a neurológiát, a diabetológiát és a szemészeti osztályt is. Emellett sokfelé kicserélik a régi fa ablakokat modern, jól szigetelő hőszigetelő nyílászárókra.

Az ellenőrök több hetes haladékot adtak a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház menedzsmentjének arra, hogy minden hűtőszekrénybe megfelelő hőmérőket vásároljanak. Elsősorban azokról a hűtőszekrényekről van szó, amelyekben például speciális gyógyszereket tárolnak. A kórház személyzete egy részének át kell esnie egy periodikus oktatáson is, amit a Szatmár Megyei Vöröskereszt munkatársai tartanak.

Marcela Papici arról is beszélt, hogy a jövedelemadó 2 százalékának a felajánlásával a kórházat is lehet támogatni, hiszen rendelkeznek egy alapítvánnyal is. A támogatáshoz szükséges formanyomtatvány pedig az egészségügyi központ bejáratánál, a betegfelvételnél igényelhető, ott adják meg a felajánláshoz szükséges adatokat is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: