2015-08-27 16:27:41• hírek • Szatmár.ro

Ötezer eurót költött talpmasszázsra a VSK fél év alatt

Magyar Lóránd és Fógel László lemondott a VSK igazgatótanácsából: nem bírják nézni a közpénz elherdálását.

A Szatmárnémeti Városi Tanács csütörtökön megtartott rendes, havi ülésén a tanácsosok költségvetés-kiegészítésről is döntöttek. Az előkészített határozat pontjai közül kivették ugyanis az RMDSZ javaslatára azt a részt, melynek alapján több mint 200 ezer lej kiegészítést kapott volna a Városi Sportklub. A témával kapcsolatban Magyar Lóránd, az RMDSZ-frakció elnöke szólalt fel, bejelentve, hogy a VSK-nál uralkodó állapotok, a rengeteg közpénz elherdálása, az elnökség hozzáállása miatt ő és Fógel László lemondanak az igazgatótanácsban való részvételről.

"Fógel László kollégámmal - akivel tagjai vagyunk a Városi Sportklub vezetőségének - már az új városvezetés és az új VSK vezetés hatalomra kerülésétől kezdődően hangsúlyoztuk: nem értünk egyet azzal, hogy új szakosztályokat hozzanak létre a VSK keretein belül. A klubot annak idején azért alapítottuk, hogy jó eredmények szülessenek csapatsportokban, ezért lett létrehozva a női kosárlabda és a férfi kézilabda szakosztály. Most, az új szakosztályok létrehozásával főleg egyéni sportokra koncentrálnak: karate, cselgáncs, teke és úszás szakosztály is létrejött. Volt olyan eset, amikor benne voltunk abban, hogy támogassuk őket, ha már létrehozták a beleegyezésünk nélkül, de most, 2015-re olyan mélységbe sülyedt a szatmári sportélet, mind a VSK, mind az Olimpia FC, hogy már nem tudjuk ezekben az igazgatótanácsokban képviselni az RMDSZ-t. Azt tapasztaljuk, hogy a közpénzek herdálása folyik, talpmasszázsra a VSK fél év alatt 5 ezer eurót költött, hogy csak egy példát mondjak. Ez már nevetséges. Nevetséges, hogy a VSK-nál bármiféle célkitűzés nélkül működnek a szakosztályok, a profi kosárlabdaklub mellett több a kisegítő-személyzet, mint a játékos" - mondja Magyar Lóránd.

A tanácsos Kovács Mátéval, a megyei tanács RMDSZ-frakciójának vezetőjével egyszerre lépett ki az Olimpia FC igazgatótanácsából is. "Nem jutottunk el arra a szintre, hogy tájékoztassanak minket, hogy a közpénzt mire költik el. A mi szemléletünkben nem ez kell legyen a szatmári sportélet, a közpénzt nem így kellene elkölteni."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: