2020-04-28 08:23:11• hírek • Bajnai Botond

Ötezer eurós támogatásból szereltek fel két kultúrotthont asztalokkal, lócákkal és cserépkályhákkal Mezőterem községben

Egy-egy cserépkályhával és tíz-tíz asztallal, illetve az azokhoz tartozó lócákkal látta el a vezendi és pórteleki a kultúrotthonokat a polgármesteri hivatal, miután jótékony adományt kaptak az egyik helyi vállalkozástól.


Jó indulatú adományt kapott a Mezőteremi Polgármesteri Hivatal egy Pórteleken működő, altalajkincsek (gáz, kőolaj) kitermeléssel foglalkozó vállalattól, egészen pontosan 5000 euró formájában. Az összeget két kultúrotthon felszerelésére sikerült fordítani – tájékoztatta szerkesztőségünket Tar Miklós polgármester.

„Vásároltunk 20 asztalt és hozzá lócákat, melyeket a vezendi és pórteleki kultúrotthonok kaptak meg a hétvégén, illetve mindkét épületbe rakattunk egy-egy új, főzésre is alkalmas cserépkályhát. Mivel Mezőterem községben még nincs földgáz bevezetve, a két cserépkályha hasznos lesz számunkra, bármilyen kultúrházi rendezvény megrendezésekor” – mutatott rá a polgármester.

A jótékony adományt örömmel fogadta a hivatal, hiszen a vezendi kultúrotthont tavaly sikerült felújítani, így ideje volt asztalokkal és lócákkal felszerelni, de ugyanolyan nagy szükség volt Pórteleken is az új berendezési tárgyakra.

Tar Miklós polgármester elmondta szerkesztőségünknek továbbá azt is, hogy szintén a múlt héten helyezték el a megígért utcanév-táblákat is a községben, összesen 37 oszlopra kerültek fel az utcák neveivel ellátott csinos kis táblák. Ezeket már tavaly megvásárolta az önkormányzat, most pedig végre a helyükre kerültek.



Szerdán tanácsülést tartanak

Az említett újdonságok mellett a polgármester elmondta továbbá azt is, hogy zajlik a mezőteremi óvoda felújítása, illetve folyamatban a mezőteremi közvilágítás-bővítés procedúrájának engedélyeztetése is. A beruházás során a község mindhárom településének (Mezőterem, Vezend és Pórtelek) főutcáiban energiatakarékos, 51 Wattos LED lámpatestekre cserélik a régi típusú izzókat. A korszerűsítés alkalmával összesen 170 darab lámpatestet helyeznek el, ami azt jelenti, hogy ezután nem csak minden második oszlopon lesz villany, hanem mindegyiken.  

Tar Miklós polgármester végül elmondta, szerdán tanácsülést tartanak, mely során többek között olyan napirendi pontok kerülnek terítékre, mint az óvoda udvarára tervezett új, 120 négyzetméteres játszótér ügye, vagy a mezőteremi kisebbik kultúrotthon felújítása. Ez utóbbit júniusban tervezi megkezdeni az önkormányzat, hogy őszig be is lehessen fejezni a beruházást, melynek értéke mintegy 445 000 lej.

Ugyanakkor ezeken a napokban is tovább folytatódik a közterületek karbantartása és szépítése: virágokat és facsemetéket ültetnek szerte a községben. Ez a folyamat mintegy 2 éve zajlik már, idén is közel 50 facsemetét helyeztek el közterületen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: