2010-04-14 16:29:13• hírek • MTI

Ötéves a YouTube

Öt éve, azaz a néhány hónappal korábban bejegyzett oldalra ekkor került fel az első - 19-másodperces - videó. Jawed Carimnak, a YouTube társalapítójának állatkerti kalandjairól szóló történelmi beszámolójára 1,9 millióan voltak kíváncsiak az elmúlt öt év során - Lady Gaga mindössze négy hónappal ezelőtt feltöltött videoklipjét viszont már több mint 178 millióan nézték meg.

A Google 2006-ban az online videózásban rejlő lehetőségekre alapozva 1,65 milliárd dollárért vásárolta meg az oldalt. Népszerűsége ellenére a YouTube azonban még most sem termel profitot, jóllehet a tulajdonos szerint csak hónapok kérdése, hogy a Google keresőmotorjánál bevált hirdetési megoldás a videomegosztót is nyereségessé tegye.

Az oldal látogatottsága közben napról napra emelkedik, jelenleg mintegy 1700 évre elegendő videó közül lehet válogatni. A Nielsen piackutató adatai szerint márciusban egyedül Nagy-Britanniából 17 millióan kattintottak a YouTube oldalaira, azaz kétszer többen, mint a BBC, a Channel 4 és az ITV kereskedelmi televíziók online videóira - olvasható a The Daily Telegraph  online kiadásában.


5 éves a YouTube
Már öt éve online


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: