2014-12-26 11:56:25• hírek • Kocsis Zoltán

Két könnyebb baleset Szentestén

Szerencsére nem történt komoly közlekedési baleset Szatmár megyében Szenteste és az azt követő éjszakán. Két kisebb balesetben összesen öten sérültek meg ugyan, ám valamennyien csak könnyebben. A rendőrség összesen 195 közúti bírságot szabott ki.

Az első baleset szerda délután 17.00 óra körül történt Terepen. Ana F. Mercedes típusú személygépkocsijával nem vette észre a feléje közeledő, szabálytalanul közlekedő kerékpárost. A 42 éves bikszádi férfi nem csak hogy fényvisszaverő mellény nélkül biciklizett az úton, de ráadásul szemben haladt a forgalommal is - szerencsére a balesetben csak kisebb sérüléseket szenvedett. Mindkét érintett alkoholtesztje negatívnak bizonyult.

Nem úgy abban a balesetben, amely csütörtök hajnali 1.30-kor Nagytarnán történt, ahol Marian V. Volkswagenjével nem adott elsőbbséget a fő úton szabályosan közlekedő Alfa Romeónak. A balesetben a Volkswagen három, az Alfa Romeo pedig egy utasa szenvedett - szerencsére csak kisebb - balesetet. A helyszíni vizsgálat szerint a 24 éves vétkes sofőr esetében 0,05 mg/l alkoholszintet regisztrált a szonda.

Nem ő volt az egyetlen, akit Szenteste ittas vezetésen értek. Avasfelsőfaluban a 38 éves Vasile M. úgy vezette Audiját, hogy a rutinellenőrzés során 0,95 mg/l alkoholszintet regisztrált a szonda kifújt levegőben. A férfi ráadásul súlyosbította a helyzetét, mivel megtagadta a kórházi vérvételt. Ugyancsak szerdán egy 24 éves turci fiatalembert 0,35 mg/l alkoholszinttel fogtak el egy BMW kormánykereke mögött.

December 24-én a Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai összesen 291 bírságot szabtak ki megyeszerte, melyek értéke 52.000 lej. Ezek közül 67-et a közrend megsértéséért vetettek ki, 195-öt pedig a közutakon elkövetett szabálytalanságok miatt. Ebből 114 volt azok száma, akik nem tartották be a sebességkorlátozást. Csak szerdán hét gépkocsivezető maradt jogosítvány nélkül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: