2015-08-29 09:51:24• hírek • Szatmár.ro

Öten egy jelöltségért, öten Szatmárnémetiért

Öt személy szállt harcba öt saját programmal, hogy polgármester-jelölt lehessen az RMDSZ színeiben.

Az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöksége 2015. augusztus 7-én született határozatában megalakította a 2016-os helyhatósági választások előkészítésével és az előválasztások megszervezésével foglalkozó Városi Választási Bizottságot, melynek tagjai: Poszet Kinga, Magyar Lóránd és Nagy Szabolcs. A bizottsághoz összesen öt személy tette le a megadott határidőig az önéletrajzát és a legtöbb három oldalas program-tervezetet. A tervezetek rövid ismertetését a jelöltségi szándék dokumentumainak leadási sorrenjében tesszük közzé.

Kereskényi Gábor "Méltóságot és önbizalmat Szatmárnémetinek" címmel állította össze Közösség- és városépítő program-vázlatát. A parlamenti képviselő és egykori alpolgármester egy realitásokra alapuló ciklust szeretne, amelyben fontos szerepet kapnak a nagyberuházások, a munkahelyteremtés, a minőségi közszolgáltatások biztosítása, az épített örökség megóvása de a tömegsport is.

Kereskényi Gábor teljes programja itt olvasható.

Ilonczai Annamária egy város- és egy közösségfejlesztési tervet is kidolgozott.  Szerepel benne Terhes és Csecsemőgondozó Központ kialakítása, az oktatás bizonyos fokú megreformálása, szociális lakások építése és rehabilitációja, elkerülő, tehermentesítő utak kialakítása, idősek otthonának építése, kerékpárút-halózat kiépítése és külön projektként a Pannónia szálló felújítása és működtetése is.

Ilonczai Annamária teljes programja itt olvasható.

Günthner Tibor egykori szenátor és megyei tanácsi alelnök programjának fontos elemét képezik a beruházások. A programban szerepel utak modernizálása, az új főtér arculatának megújítása, a főtéri rendezvénygödör felújítása. Günthner modern, igényesen és funkcionálisan átalakított várossá alakítaná Szatmárnémetit.

Günthner Tibor programjának összefoglalója itt olvasható.

Zazula Béla négy évvel ezelőtt már polgármesterjelölt volt Szatmárnémetiben, az MPP színeiben. A programjában fontos szerepet kap az utak minőségi aszfaltozása, szociális lakások építése, környezetkímélő autóbuszok beszerzése valamint a történelmi városközpont lezárása a közúti forgalom elől.

Zazula Béla programja itt olvasható.

Maskulik Csaba város- és közösségfejlesztési programja szerint olyan várost szeretne, ahol dolgozni lehet és élni jó. Fontosnak tartja a modern város-menedzsmentet, a közszolgáltatások 21. századi szintre való emelését, az oktatási intézmények zavartalan működését, a régi városközpont felújítását és a minőségi szórakozási lehetőségek megteremtését.

Maskulik Csaba teljes programja itt olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: