2019-07-04 06:10:40• hírek • közlemény

Öt újdonság, ami biztosan tetszeni fog az Utcazene Fesztiválon

Július 12. és 14. között érdemes igazán Szatmárnémetibe látogatni, hiszen évről évre több külföldi, életvitelszerűen utcán zenélő és alkotó művész érkezik a Szatmári Utcazene Fesztiválra. Idén a szervezők még színvonalasabb, látványosabb, környezetbarátabb és emberközelibb rendezvényt ígérnek, nagyon sok meglepetéssel. Ezek közül most öt olyan újdonságot szedtünk össze, ami biztosan tetszeni fog idén.

1. Még nemzetközibb lett a Szatmári Utcazene Fesztivál! Bár eddig is nagy volt a felhozatal a nemzetközi fellépők tekintetében, de idén pár együttes kivételével kizárólag külföldi, világjáró utcai zenészek érkeznek a rendezvényre. Többek között olyan eddig nem látott műfajok is megjelennek, mint a tűzszínház, a légi akrobatika, vagy a cirkuszi beatbox burleszk. Ezen a hétvégén Szatmárnémeti az utcazene és utcai művészet fővárosa. 


2. Új tematikus színpaddal bővül a rendezvény: Artist Arena! Az előző években hatalmas sikert arattak a különféle artisták, zsonglőrök, utcai művészek és commedia dell’arte figurák, akik látványos és lélegzetelállító műsoraikkal varázsolták el a szatmáriakat. Ezért 2019-ben sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak ezek a produkciók, az Új Főtéren megnyitjuk az Artist Arena színpadot, hogy a közönség még zavartalanabbul élvezhesse a jobbnál jobb műsorszámokat. 


3. StreetBeats, a bakelites chillzone. Ha már a tematikus színpadoknál tartunk, akkor idéntől egy új elektronikus zenei színpaddal is bővül a Szatmári Utcazene Fesztivál, ahol a három nap során nyolc romániai bakelitlemezes DJ felel a hangulatért, a napszaknak megfelelően a funktól, a dzsesszen át a house-ig.


4. Minden eddiginél nagyobb streetfood felhozatal. 2017-ben elsőként hoztuk be Szatmárnémetibe a fesztiválokról ismerős, ínycsiklandozó “street food” falatokat. Idén több mint 15 helyen várják a látogatókat az utcai konyha művészei, a jól bevált kézműves burgerek mellett a mindenre éhes közönség többek között belekóstolhat az indonéz, a spanyol, a mexikói és az indiai urbán-gasztro fogásaiba is, de nem fog hiányozni a rozéfröccs sem.


5. Utcazenés termékek és PayPal támogatás. Idéntől lehetőség van arra, hogy bárki beszerezhesse a kedvenc utcazenés pólóját, vagy akár a kifejezetten szatmáriaknak készült, különleges dizájnnal ellátott bögrék egyikét. Ugyanakkor 2019-ben már bárki lehet a Szatmári Utcazene Fesztivál támogatója a hamarosan elinduló PayPal támogatási opciók megvásárlásával, amelyért cserébe a felajánlók exkluzív utcazenés ajándékcsomagban részesülnek. 

 

Az Utcazene Fesztivál főtámogatója a Schlemmer Románia, amely Szatmár megye egyik legfontosabb vállalata. Az ipari területen nyújtott kiemelkedő tevékenységének köszönhetően fejlődést hoz a régióba. A nemzetközi tevékenységén túl, elkötelezett támogatója a helyi kulturális életnek és partnere minden innovatív kezdeményezésnek. Köszönjük a támogatást, amellyel megvalósíthatjuk ezt a már nemzetközileg is elismert rendezvényt! 


A fesztivál a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a legfontosabb helyi vállalkozók támogatásával jöhet létre: partnerünk az Aushopping bevásárlóközpont, amely őszi nyitását már nagyon várjuk. A rendezvény hivatalos autója a Ford, a Ford West autókereskedés jóvoltából, a különleges fényfestések támogatója a Gotec Rom, a világ minden tájáról érkező fellépőket pedig az Edmeea Trans szállítja.


Az utcazenét és az utcai művészeteket kedvelő szatmáriakat idén 7 fantasztikus színpaddal várjuk: az Október 25-e téren felállított új színpad az Artist Arena by ZES Zollner, ahol a legkülönlegesebb utcai művészek etűdjeit láthatják, a Compas színpad a Batthyány sétány rendezvény gödörénél várja az érdeklődőket, ugyanakkor a Libertății tér közepén felállított Dräxlmaier színpadnál is a legszórakoztatóbb produkciókat követhetik végig. A Batthyány sétány elején a TransPink színpad nagyon sok meglepetéssel vár mindenkit, a Szamos-parti színpad pedig az Ecomatrix jóvoltából fog életre kelni. A RedHat Yard a szervezők nem hivatalos székhelye és az esti bulik helyszíne, emellett a Művészeti Múzeum, a Vécsey ház udvarát is egy varázslatos hellyé alakítjuk, ahol a legkedveltebb bakelites lemezlovasok várják az elektronikus zene kedvelőit.


A fellépők és a teljes program ismertetésével a következő közleményben jelentkezünk, de addig is hívjátok meg a barátaitokat az Utcazene Fesztiválra!


 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: