2007-03-31 10:15:29• hírek • Szatmár.ro

Hyundai újdonságok

 Az idei genfi autókiállitáson a Hyundai bemutatott két az európai piacra szánt modellt.
Az FD-vel a Hyundai az európai C szegmentumot lefedő új modellpaletta első darabját mutatja be. Kiemelkedő dinamizmus, letisztult, kifinomult stílus, valamint gazdag kényelmi és biztonsági felszereltség jelentik az FD fő tulajdonságait. A három benzines és három diesel erőforrásból álló motorválaszték, kézi vagy automata váltóval párosítva biztosítja, hogy az FD minden vezetési és műszaki elvárásnak megfeleljen. Párosítja az átlagon felüli belteret és a bőséges nagyságú, könnyen hozzáférhető csomagteret.

Az FD formavilága a legutóbbi hullámszerű és áramvonalas koncepcióautó formájának folytatása. Lendületes ívek, határozott törésvonalak emelik ki a gépjármű szélességét és a hosszú tengelytávot. A pontosan meghatározott, törés nélküli övvonal egyesíti a klasszikus arányokat. A plasztikus hátsó rész megjelenését a kifinomult ívek kombinációval teremtik meg, melyek meghosszabbítják a derékvonalat és tükrözik a gömbölyded első és hátsó megjelenést. Thomas Bürkle a Hyundai Motor Europe vezető formatervezője szerint az FD dinamikus és sportos modell, annak ellenére, hogy megtartotta az Arnejs koncepcióautó sikkes és elegáns formavilágát.

A Hyundai 2007 tavaszára tervezi az FD piaci bevezetését. Elsőként az ötajtós karosszériával, majd később a kombi változat megjelenésével az FD új fejezetet nyit a Hyundai európai történetében, mint az első kifejezetten az európai piacokra készített alsó-középkategóriás modell.

Az FD-vel párhuzamosan a Hyundai egy új alfa-numerikus nevezéktant is bevezet. Amíg a múltban a modellek neveit a bennük rejlő értékek alapján, illetve az azokhoz kapcsolódó asszociációk mentén határozták meg, addig mostantól egy általános, a teljes modellpalettát átfogó megközelítést alkalmaznak. Az új nomenklatúrában tisztán megjelenik majd a technológiai beállítottság, ami szorosan kapcsolódik a Hyundai márkaígéretéhez a "Minőség, Magabiztosság, Inspiráció"-hoz.

Mindemellett a Hyundai bemutatott egy koncepció CUV modellt is a genfi autószalonon, HED4 kódnévvel. A GE Plastics-szel közös projekt: a HED4 nagyobb alkotói szabadságot tett lehetővé a formatervezőknek, hogy olyan komplex háromdimenziós formákat hozzanak létre, amelyek a hagyományos gyártási módszerekkel, és anyagokkal, mint például a fém vagy az üveg nem valósulhatott volna meg. A jelenlegi kompozit technológiát általában túl drágának, és túl nehezen alkalmazhatónak tartják, kivéve a repülőgép és a versenyautógyártás területeit. A Hyundai CUV-ja a bizonyíték arra, hogy ennek nem feltétlenül kell így lennie.

A GE LexanTM szélvédője és a GE Plastics által kifejlesztett polikarbonát ablaküvegek a hagyományos ablaküveghez képest 50%-os súlycsökkentést eredményezhetnek, miközben merészebb vonalak kialakítását teszik lehetővé, mint a sima üveg használata során. Az ExatecTM-től származó egyedi technológia segítségével egy vékony üvegréteget képeznek a Lexan felületre, hogy védjék azt a karcolástól, és az időjárási hatásoktól.

A HED4 mindemellett bemutatja az új Lexan felületekkel alkotott mozgó oldalablakokat és íveket is. Mindamellett, hogy ez az újdonság ilyen fejlett felhasználási lehetőségekkel bír, az anyag ütközési ellenállása és egyéb tulajdonságai eddig nem várt mértékben segítik az utas és gyalogosvédelem növelését. Az utóbbi fejlesztése kiemelten fontos a Hyundai számára az SUV szegmentumban élvezett kiemelkedően magas piaci részesedése miatt.

A HED4 "Elastic FrontTM" elnevezésű biztonsági rendszere, amely magában foglalja a gépjármű elejének egészét, vitathatatlanul a világon az első teljes körű gyalogosvédelmi megoldást nyújtja egy CUV esetében. Három energia-elnyelő rendszert integráltak a HED4 jövőbeni formaterve alatt, mely rendszer többfajta és a legújabb fejlesztésű anyagot használja. Ezek kimagasló energia-elnyelő képességgel bírnak.

A HED4 karosszériaelemeit úgy alakították ki, hogy a panelek hátoldalán lévő energiaelnyelő rendszerekkel együttműködve felfogják, és levezessék a gyalogos, és gépjármű ütközése során fellépő energiát. Az elasztikus első részt úgy tervezték, hogy megfeleljen a sokfajta gyalogosvédelmi kritériumnak (EEVC WG17 Phase2, Euro NCAP, JNCA) és jelenleg a végső engedélyeztetés fázisában van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: