2019-08-27 11:20:13• hírek • Bede Emőke

Öt teremmel és több mint 700 férőhellyel várja szeptembertől a mozizókat a Cineplexx

Szatmárnémeti első multiplex mozija, melyet az Európa 12 országában jelenlevő, de osztrák gyökerekkel rendelkező Cineplexx valósít meg városunkban, szeptember 12-én hivatalosan is megnyitja kapuit a nézők előtt – derült ki kedden délelőtt egy, kifejezetten a sajtó képviselőinek tartott tereplátogatás során.

Az egyelőre inkább építkezési területre, mintsem mozira emlékeztető Cineplexxben Michael Redtenbacher mozitechnológiai és fejlesztési vezető kalauzolta végig a sajtó képviselőit, bemutatva a lobbit és több leendő termet is. Mint kiderült, összesen öt teremben fognak majd zajlani a vetítések, a mozi teljes befogadóképessége pedig meghaladja a 700 főt. A minőségi moziélményről 4K és Real 3D technológia fog gondoskodni, a tökéletes hangzás érdekében pedig a kiemelkedő valósághűségéről ismert Dolby Atmos hangrendszer kerül kiépítésre. Akinek ennyi még mindig nem lenne elég a tökéletes kikapcsolódáshoz, a standard székek helyett választhatja a Premium vagy Deluxe „páholyokat”, sőt, lesznek úgynevezett páros székek is, melyeknek köszönhetően kettesben élvezhetjük a legújabb kasszasikereket.




Ha már kasszasikereknél tartunk, akkor nem mehetünk el szó nélkül az őszi filmfelhozatal mellett sem. A listát egyből a Brad Pritt és Liv Tyler főszereplésével készült „Ad Astra – Út a csillagokba” nyitja, de érkezik a „Terminator – Sötét Végzet” és a „Rambo V.” is. Terítékre kerül a Donna Tart nagy sikerű regénye alapján készült alkotás, „Az aranypinty”, melynek főszerepében Nicole Kidmant és Finn Wolfhardot láthatjuk majd. Ne feledkezzünk el a hátborzongató „Az – Második fejezet” című horrorról sem, és mindenképp érdemes megemlíteni a „Jokert” is, mely a Batman-filmek híres-hírhedt karakterének előétetét mutatja majd be. Az idei mozis élményeket a sokak által várt „Csillagok háborúja – Skywalker kora” fogja zárni. Mindezek mellett a kisgyerekes családoknak sincs miért aggódniuk, ugyanis a Cineplexx idei kínálatában szerepel majd a nagy sikerű első rész folytatásaként érkező „Demóna: A Sötétség úrnője”, illetve a „Jégvarázs 2.” is. Továbbá a moziban kifejezetten gyerekeknek szóló dokumentumfilmeket is fognak vetíteni, de alkalomadtán akár a világ más pontján zajló koncerteket is közvetíthetnek élőben.




Persze a legfontosabb kérdés mind közül, hogy lesz-e magyar nyelvű filmvetítés a Cineplexxben. Michael Redtenbacher sajtói kérdésre elmondta, határozottan nyitottak a szinkronos alkotások bemutatására is, viszont ebben az esetben a döntés joga nem az ő, hanem a filmgyártó cégek és forgalmazók kezében van. Csak ők határozhatnak úgy, hogy a magyar nyelvű filmek vetítési jogát kiterjesztik Magyarország határain túl üzemelő moziláncokra is – magyarázta a fejlesztési vezető, de hozzátette, a magyar lakosság igényeire való tekintettel igyekeznek majd a lehető legtöbb filmet beszerezni szinkronos vagy legalább feliratos változatban is. Nem kizárt tehát, hogy az ősz legújabb alkotásait már magyar nyelven is élvezhetjük a Cineplexx legújabb mozijában.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: