2016-03-15 09:13:24• hírek • Szatmár.ro

Öt templomot látogattak meg

Fiatal szatmári ministránsoknak szerveztek zarándoklatot azért, hogy megismerjenek a saját plébániatemplomukon kívül más templomokat, közösségeket is.

A szatmári esperesség öt templomába vitte el a Püspökség ifjúsági irodája a kis ministránsokat március 12-én. A fiatal korosztályt megszólító program mottója  "Boldogok, akiknek a szíve zarándokútra készül" (v.ö. Zsolt. 6) volt, és azzal a céllal jött létre, hogy a szatmári gyerekeket megmozgassa fizikai és lelki értelemben is, kivigye őket saját plébániatemplomukból és megmutassa, nincsenek szolgálatukban egyedül: más templomokban, társaik ugyanolyan lelkesedéssel ministrálnak.

A Székesegyházból a reggel 10 órás közös ima után indultak, s előbb a szatmárnémeti Szent Antal templomba, majd a batizi Szent József templomba, a mikolai Szűz Mária Királynő templomba, a lázári Szent László templomba, végül pedig a pusztadaróci Szent József templomba látogattak el, ahol szentmisén is részt vettek. Amúgy mindenhol a helyi plébános fogadta őket, aki bemutatta a templom és a közösség történetét, együtt imádkoztak, énekeltek és minden templomban egy kis feladatot is kaptak, melynek megoldásával egy nagy keresztrejtvényt tudtak helyesen kitölteni, megfejteni.

Az idei ministránszarándoklat folytatása volt az előző évek hasonló rendezvényének, újdonságként jelent azonban meg, hogy nem más városokba látogattak el a fiatalok, hanem saját esperességük falvaiba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: