2018-04-10 06:11:23• hírek • Közlemény

Öt szatmári dobogós helyezés a vallásolimpián

Sikeresen szerepeltek a Protestáns Felekezetek Országos Olimpiáján a diákok. Öt dobogós hellyel, egy dicsérettel és négy különdíjjal tért haza a szatmári csapat – tájékoztatott Győrbíró Csilla, szatmári református vallás-szaktanfelügyelő.

A kézdivásárhelyi „céhes város” Református Kollégiuma adott otthont az országos versenynek április 5-7. között. Csütörtökön délután a patinás Vígadó színháztermében nyitotta meg kapuit a Protestáns Felekezetek Országos Olimpiája. Az ország minden pontjáról mintegy 150 diák érkezett, hogy számot adjon a felkészültségéről. Külön kategóriában versenyeztek a hagyományos osztályokba járó diákok, és a teológia szakon tanulók.


Szatmár megye 13 tanulója jutott el az országos döntőre: 5 gimnazista, 4 középiskolás és 4 teológia osztályba járó diák,  Hankovszky Éva és Székely Tünde tanárnők kíséretében. Az országos bizottság tagjaként Győrbíró Csilla Emese szakmódszertani előadó, négy korosztály számára készített tételeket, majd javította azokat a dolgozatokat.


A bibliaismeretet és kreativitást igénylő verseny után a diákok Bálványosfürdőre és a Szent Anna tóhoz kirándultak. A napot táncház zárta a Református Kollégium diákpresbitériumának és néptáncegyüttesének szervezésében. Szombaton reggel a korai órákban került sor az eredményhirdetésre és a kiértékelésre. A központi református templomban 11 órakor vette kezdetét a díjkiosztó ünnepi istentisztelet. A díjakat Kovács Irén Erzsébet, a kisebbségi oktatásért felelős államtitkárnő és Borsos Károly László kabinetigazgató adta át a tanulóknak.


Szatmár megye díjazott tanulói:

  • II.Hely–Orendi Schmidt Hanna, VI. osztály, 10-es számú Általános Iskola, felkészítő tanár: Győrbíró Csilla Emese;
  • II.Hely–Miklovics Anna Pálma, VIII. osztály, „Kölcsey Ferenc” Főgimnázium, felkészítő tanár: Kovács Erika;
  • III.Hely–Pintea Csongor, V.osztály, „Bălcescu-Petőfi” Általános Iskola, felkészítő tanár: Hankovszky Éva;
  • III.Hely–Vaida Henrietta, VIII. osztály, 10-es számú Általános Iskola,felkészítő tanár: Győrbíró Csilla Emese;
  • III.Hely–Biró Kitti Odett, XII.osztály, Tasnádi Technológiai Liceum, felkészítő tanár: Jáger Enikő.
  • Dicséretben részesült: Mészáros Petra, IX.osztály, Református Gimnázium, felkészítő tanár: Székely Tünde.

Különdíjat vehettek át:

  • Orendi Schmidt Hanna VI. osztályos tanuló, 10-es számú Általános Iskola, felkészítő tanár: Győrbíró Csilla Emese;

  • Varga Noémi Emese, X. teológia osztály, Református Gimnázium, felkészítő tanár: Székely Tünde;
  • Biró Kitti Odett, XII. osztály, Tasnádi Technológiai Líceum, felkészítő tanár: Jáger Enikő;
  • Kulcsár Brigitta Noémi, XII. osztály, „Kölcsey Ferenc” Főgimnázium, felkészítő tanár: Kovács Erika.


A tantárgyversenyen elért kiemelkedő eredmények igazolják, hogy Szatmár megyében fontos szerepe van a vallásos nevelésnek. Jelentős szerepe van a vallástanárnak, aki fáradhatatlanul keresi az „igazgyöngyöket”,a belső értékekre fekteti a hangsúlyt, felfedezve a tanulóban rejlő szorgalmat, hitet, bátorságot, türelmet, őszinteséget és becsületességet.


Isten áldásával gazdagon térhettek haza a diákok, azzal a titkon dédelgetett vággyal, hogy jövőre szívesen visszatérnek, bibliaismeretüket még jobban elmélyítik, hogy a legelsők közé kerüljenek. 2019-ben Zilahon a Református Kollégium lesz e rangos verseny házigazdája.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: