2016-05-21 18:06:13• hírek • Kocsis Zoltán

Öt ország közel 80 retró autócsodája – azaz Drum bun!

Minden túlzás nélkül állítható: szombat délben mintegy két órán keresztül veterán autón varázsában élt Szatmárnémeti régi városközpontja! Öt országból mintegy nyolcvan korabeli gépkocsit csodálhattak meg az autók szerelmesei a Székesegyház előtti téren.

A „Drum bun" Dacia-klub a nevével ellentétben nem Romániában, hanem Lengyelországban, azon belül pedig Krakkóban alakult. Alapítói (egykori) Dacia-tulajdonosok, akiket elvarázsolt a román kommunista autógyártás néhai csúcsterméke. Úgy gondolhatták, a nosztalgia mellett mással is adózniuk kell a kultikus 1300-as és 1310-es modellek előtt - így alakult meg a „Drum bun" Dacia-klub.

A Szatmár Megyei Tanács a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központon keresztül immár több éve ápol szoros kapcsolatot a Dacia lengyel szerelmeseivel, így már hagyományosnak nevezhető a veterán autók felvonulása. A rendezvény sikerességét bizonyítja, hogy idén öt országból - Románia és Lengyelország mellett Magyarországból, Szlovákiából és Ukrajnából - is érkeztek az idők múltával is gyönyörű autócsodák.

A csillogó-villogó autók két órát töltöttek a Székesegyház előtt. Innen avasújvárosi ebédet megejtve Avasfelsőfaluig vonultak, majd visszafordultak és Mária-völgyén szálltak meg.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: