2015-11-25 11:05:46• hírek • MTI

Öt nyolcaddöntős hely kelhet el szerdán

Öt csapat biztosíthatja be helyét a nyolcaddöntőben a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai ötödik fordulós mérkőzésein.

A leginkább kiegyenlített, B jelű négyesből a Manchester United kerülhet be a 16 közé, ehhez az szükséges, hogy hazai pályán legyőzze a PSV Eindhovent. A szeptember közepén rendezett első körben meglepetésre a hollandok nyertek 2-1-re, azóta viszont az angol csapat nem kapott ki, miközben a PSV a CSZKA Moszkva és a Wolfsburg vendégeként is vereséget szenvedett. Utóbbi két együttes szerdán az orosz fővárosban találkozik egymással, s ha a németek győznek, akkor a CSZKA minden esélyét elveszíti arra, hogy az első két hely valamelyikén végezzen.

A D csoportot vezető és már továbbjutott Manchester City az előző kiírásban döntős Juventushoz látogat, s ha nyer, biztosan csoportelsőként kerül a 16 közé, ugyanakkor az olasz bajnoki címvédő egy győzelemmel biztosan nyolcaddöntős, de bármilyen eredmény megfelelő a számára akkor, ha a másik mérkőzésen az Európa Ligában címvédő Sevilla kikap vagy döntetlent játszik Mönchengladbachban. A spanyol együttesnek csak akkor marad reménye a nyolcaddöntőbe jutásra, ha győz Németországban - és a Juventus nem nyer -, ugyanakkor a három ponttal az biztossá válik, hogy a csoport harmadik helyezettjeként legrosszabb esetben is az EL legjobb 32 csapata között folytatja nemzetközi kupaszereplését, s esélye nyílik az újabb címvédésre.

A C csoportban az élen álló Benfica a BL-újonc kazah Asztana vendégeként biztosíthatja be továbbjutását. Ehhez nyernie kell, de elég számára a döntetlen is, ha közben az Atlético Madrid legyőzi otthon a török Galatasarayt, vagy döntetlent játszik vele. Ha a Benfica megveri az Asztanát, s az Atlético kikap vagy egy pontot szerez, akkor a portugál együttes az utolsó forduló eredményeitől függetlenül elsőként zár a csoportban. A madridi csapatnak ugyanakkor a nyolcaddöntőbe kerüléshez elég döntetlent elérnie a Galatával szemben.

Az A csoportban a veretlenül és kapott gól nélkül első, már továbbjutott Real Madrid a Sahtar Donyeck vendége lesz Lvivben, s amennyiben győz, megnyeri a csoportot, de ez akkor is bekövetkezik, ha Ukrajnában döntetlennel ér véget a meccs, s közben a Paris Saint-Germain nem nyer Malmöben. A PSG-nek a továbbjutás bebiztosításához győznie kell, vagy döntetlen is elég, ha közben a Sahtar nem szerez három pontot. Ha teljes mértékben borul a papírforma, s a Real és a PSG is veszít, akkor annyi válik biztossá, hogy a madridi csapat végez az élen a csoportban. A Malmönek és a Sahtarnak a legjobb 16 közé kerülés szempontjából nehéz a helyzete: előbbi csak győzelemmel marad versenyben, utóbbinak pedig szintén fontos a három pont, de ha a párizsi együttes kikap, akkor a Donyecknek még döntetlennel is marad reménye a továbbjutásra.

Az 5. forduló szerdai programja:
A csoport:

Malmö -Paris Saint-Germain 21.45
Sahtar Donyeck -Real Madrid 21.45 17.00 Sport 1.hu, Dolce2
Az állás: 1. (már továbbjutott) Real Madrid 10 pont, 2. Paris Saint-Germain 7, 3. Sahtar Donyeck 3 (4-8), 4. Malmö 3 (1-8)

B csoport:
CSZKA Moszkva -VfL Wolfsburg 19.00 17.00 Sport 1.hu, Dolce1
Manchester United -PSV Eindhoven 21.45 Sport 2.hu, Dolce3
Az állás: 1. Manchester United 7 pont, 2. PSV Eindhoven 6 (6-6), 3. Wolfsburg 6 (4-4), 4. CSZKA 4

C csoport:
Asztana -Benfica 17.00 Sport 1.hu, Dolce1
Atlético Madrid -Galatasaray 21.45 AMC.hu, Dolce4
Az állás: 1. Benfica 9 pont, 2. Atlético Madrid 7, 3. Galatasaray 4, 4. Asztana 2

D csoport:
Juventus -Manchester City 21.45 m4, Dolce1
Borussia Mönchengladbach -Sevilla 21.45
Az állás: 1. (már továbbjutott) Manchester City 9 pont, 2. Juventus 8, 3. Sevilla 3, 4. Mönchengladbach 2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: