2013-04-12 19:00:25• hírek • Póti Orsolya

Öt magyar diák részesült első díjban

Az országos tantárgyversenyek legügyesebb diákjait a 2012/2013-as tanévben is díjazza a Tanügyi Minisztérium. Első díjban idén hat Szatmár megyei, magyar tannyelvű diák részesült.

Számos tantárgyverseny került megrendezésre az idei tanévben is a Tanügyi Minisztérium szervezésében. Az országos szakaszra több ügyes Szatmár megyei diák is eljutott, többen közülük kitűnő eredményekkel tértek haza.

Április 12-én, péntek délután sajtótájékoztató keretében ismertették azoknak a diákoknak a névsorát, akik valamilyen díjban, vagy dicséretben részesültek. Roman Mariana, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség főtanfelügyelője elmondta: idén összesen 25 diák ért el első, második, vagy harmadik helyezést, és 19 tanuló részesült különdíjban.

A képzeletbeli dobogó első fokára öt magyar tannyelvű diák állhatott, név szerint a következők: Varga Evelin, a Nagykárolyi Elméleti Líceum diákja a német idegennyelv tantárgyversenyen teljesített kitűnően, hiszen a verseny mindkét részében első lett, Czundel Angéla, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákja szintén német nyelvből jeleskedett, Grebur Kinga, a Nagykárolyi Elméleti Líceum diákja a magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszán lett az első, Nagy Barbara, az Aurel Popp Művészeti Líceum tanulóját a grafika versenyen díjazták, Nagy Csongor, a Református Gimnázium diákja pedig református vallás tantárgyversenyen teljesített ügyesen.

Második díjban négy diák részesült: Oros Diana Antonia az olasz tantárgyversenyen, Radulescu Adrian a környezetvédelmi verseny országos szakaszán, Hura Marta a latin országoson, Csatári Leila pedig a református vallás tantárgyversenyen lett a második.

Az országos versenyeken harmadik díjat három diák szerzett fizika, magyar nyelv és irodalom valamint görög-katolikus vallás tantárgyakból. A fizika országoson Mihai Marcian David lett a harmadik, a magyar tantárgyversenyen Akkerman Kinga, a Nagykárolyi Elméleti Líceum diákjai ért el helyezést, a görög-katolikus vallás verseny harmadik helyezettje pedig Huzau Damian, a Mihai Eminescu Főgimnázium tanulója lett.

A díjazottakon kívül 12 diák kapott dicséretet a versenyeken olyan tantárgyakból, mint kémia, pszichológia, zongora, magyar nyelv és irodalom, német nyelv és irodalom, román nyelv és irodalom, élelmiszeripari ismeretek, stb.

Az említett díjak mellett különdíjak is kiosztásra kerültek különféle intézmények, egyesületek, egyetemek vagy támogatók részéről. Különdíjban összesen 19 diák részesült megyénkből.

A magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszán különdíjat kapott Kintel Alexandra (Nagykárolyi Vasile Lucaciu Líceum), Kovács Péter Zoltán (Nagykárolyi Vasile Lucaciu Líceum), Tankó Anna (Nagykárolyi Elméleti Líceum) és Mali Dorottya (Református Gimnázium), francia nyelv és irodalomból Torz Loredana és Paul Andrei teljesített ügyesen, román nyelv és irodalomból négy diák kapott különdíjat, fizikából pedig két diák jeleskedett: a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója, Dancu Júlia és a Grigore Moisil Gimnázium diákja Mihai Marcian David.

Továbbá a matematika országoson különdíjat kapott Scheffler Gergő, a Hám János Római Katolikus Líceum diákja és Roatis Iris a Lucin Blaga Gimnázium tanulója, a kémia tantárgyverseny országos szakaszán Orha Tudor részesült különdíjban, az ortodox vallás versenyen két és a görög-katolikus versenyen pedig szintén két Szatmár megyei tanuló lett jutalmazva.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: