2014-05-03 14:03:09• hírek • Kocsis Zoltán

Öt lövésssel próbáltak megszabadulni társuktól a taxirablók

Szombat hajnalban lövöldözés áldozatára bukkantak járókelők Szatmárnémetiben, a Batizi út végén. A 21 éves férfit azóta megoperálták, állapota stabil. A rendőrség tájékoztatása szerint egy kiskorú gyanusítottat már elfogtak, társát nagy erőkkel keresik.

Szombat hajnalban 05.40-kor egy járókelő (egyes információk szerint a közeli autókereskedés munkatársa) értesítette a Szatmár Megyei Rendőrséget, mondván: egy súlyosan megsérült férfi szállt ki (dobták ki?) percekkel azelőtt egy taxiból, majd a jármű továbbhajtott.

A rendőrség és a mentők rövid időn belül a helyszínre érkeztek, ahol megtalálták a súlyosan sérült férfit és azonnal kórházba szállították. Időközben sikerült megállapítaniuk személyazonosságát és kiderült, hogy 21 éves és Gh. Stoicának hívják. A mentősök szóvivője, Mihaela Pop, a sajtó érdeklődésére később elmondta, a férfin öt lövésnyomot, öt bemeneti sérülést találtak a vállán, a hasán és az alsó állkapcsán. Az áldozatot azonnal megoperálták, állapota stabil.

Időközben a rendőrségen bejelentést tett egy taxis is. Elmondása szerint három férfit vett fel a belvárosban, akik aztán a Batizi úton megfenyegették és arra kényszerítették, hogy kiszálljon Mercedeséből. A három férfi továbbhajtott a járművel, majd kicsivel odébb egyikőjüket kidobták az autóból.

Kevéssel később a rendőrség megtalálta a Mercedest Kakszentmárton település közelében, lángokba borulva. Az elkövetők minden bizonnyal így próbálták eltüntetni a nyomokat. Ennek ellenére a reggel folyamán a hatóság elfogta az egyik gyanusítottat, egy 17 éves fiút. A másik elkövetőt nagy erőkkel keresik, tájékoztatott a rendőrség.

Időközben több találgatás is napvilágot látott, hogy mi is törtönt pontosan a három férfi között. Az egyik verzió szerint Gh. Stoica egy klubban összeszólalkozott a másik két férfival, akik betuszkolták őt a taxiba, majd miután a sofőrtől megszabadultak, többször rálőttek és kidobták a járműből. Egy másik verzió szerint a trió közösen szállt be az autóba, majd ott veszett össze. Ezt követően rabolták el a taxit, majd dobták ki az autóból a meglőtt férfit.


Szombat kora délelőtt a Szatmár Megyei Rendőrség nyilvánosságra hozta a harmadik gyanúsított fényképét. Noha a nevét nem közölte, a rendőrség arra kéri a lakosságot, ha felismerik a képen látható férfit és bármit is tudnak tartózkodási helyéről, azonnal hívják a 112-es egységes segélyhívó számot és értesítsék a rendőrséget.

Közben az egyik román nyelvű portál tudni véli, hogy a hajnalban elfogott 17 éves gyanúsított az egyik helyi roma bűnszervezet vezérének a közeli rokona.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: