2011-08-11 14:53:03• hírek • Szatmár.ro

Öt központban vizsgázik a közel 1300 pótérettségiző

Több mint százezer romániai végzős, ezen belül közel 1300 Szatmár megyei fiatal pótérettségizik két hét múlva. Öt központban szóbelizhetnek és írhatnak dolgozatot megyénk fiataljai.

A második vizsgaszesszióra szóbelijei kevesebb mint két hét múlva, augusztus 22-én, a román szóbelivel kezdődnek. A végzősök anyanyelvi kompetenciáit augusztus 23-24-én, digitális ismereteiket pedig augusztus 25-26-án mérik fel. A román írásbeli vizsgát augusztus 29-én, az anyanyelvit 30-án szervezik meg, 31-én a profilnak megfelelő tantárgyból írhatnak, szeptember másodikán a választott tantárgyból vizsgáznak a fiatalok. A pótérettségi végleges eredményeit az óvások elbírálását követően, szeptember 7-én teszik közzé.

A vizsgáztatásra ezúttal öt központot jelölt ki a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség: az George Emil Palade Élelmiszeripari Iskolaközpontot, a Constantin Brâncuşi Faipari Iskolacsoportot, a I. C. Brătianu Technikai Kollégiumot, a Iuliu Maniu Iskolaközpontot, és a Ioniţă G. Andron Iskolaközpontot.

A dolgozatokat szintén megyében javítják ki, erre a Doamna Stanca Főgimnáziumot és a Hám János Római Katolikus Iskolaközpontot jelölték ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: