2017-02-23 19:05:35• hírek • Agerpres.ro

Öt illegális bevándorlót fogtak el, köztük két kisgyermeket

A bevándorlók Ukrajnán keresztül léptek az ország területére. A határrendészek elfogtak két embercsempészt is - írja a máramarosszigeti határrendészet csütörtöki közleményében.

A határrendészek Nagytarna (Tarna Mare) község területén megállítottak egy személygépkocsit, amelyben két török állampolgárságú személy utazott, és nem tudták megmagyarázni, mit keresnek a határtelepülésen. A rendőrök átkutatták a környéket, és az ukrán határtól mintegy 500 méterre öt személyt fedeztek fel, akiket bekísértek kihallgatásra.

A vizsgálatok során kiderült, hogy egy négyfős török családról van szó. A 35 éves férfi, a 31 éves nő, egy két-, valamint egy hároméves kiskorú mellett egy bangladeshi származású, 31 éves férfit is elfogtak.

Az öt személyből álló csoport Ukrajnán keresztül érkezett Romániába, és a Schengen-övezet valamely országába szeretett volna eljutni. A két török állampolgárságú személynek a magyar határig kellett volna elszállítania a csoport tagjait. A határsértők ellen illegális határátlépés miatt indult eljárás, a két török állampolgárságú személyt embercsempészet miatt 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték. (agerpres.ro)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: