2012-08-17 10:39:58• hírek • Kocsis Zoltán

Öt hónap után ismét tüntettek a postások

Közel száz postai alkalmazott vonult péntek reggel a prefektúra épülete elé Szatmárnémetiben, hogy a kormány és a központi vezetés által bejelentett megszorítások és leépítések ellen tiltakozzanak. Eugeniu Avram persze segítséget ígért nekik.

A Romániai Postai Alkalmazottak Országos Szakszervezetének Szatmár Megyei Szervezete által szervezett tiltakozási akción mintegy száz Szatmár megyei postás vett részt. A békés rendezvény nagyjából fél órát tartott, miközben Avram fogadta a tiltakozók képviselőit.

Trandafir Tripon szakszervezeti vezető elmondta, nem értenek egyet azzal, hogy országos szinten 50%-al csökkentették a munkanormát az összes, falusi környezetben dolgozó postásnak valamint további kétezer, városokban szolgálatot teljesítő postásnak. Emellett tiltakoztak a tervezett 20%-os leépítés valamint a fizetetlen kényszerszabadnapok bevezetése ellen.

Tripon kijelentette: amennyiben nem történik semmiféle változás, akkor a postai alkalmazottak az általános sztrájktól sem riadnak vissza.

A postások legutóbb március 16-án vonultak az utcára Szatmárnémetiben. Akkor az Ungureanu-kormány döntése értelmében 640 személyt bocsátottak el. A Ponta-kormány rendelkezése következtében augusztus 4-e óta 720-an maradtak munka nélkül országos szinten.

Szatmár megyében közel ötszáz postás tevékenykedik, 45%-uk falusi környezetben.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: