2018-09-21 13:43:01• hírek • Bede Emőke

Öt hektáron ég a növényzet

Újabb vegetációtűzről értesítette portálunkat a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége (ISU), ez alkalommal Alsó- és Felsőberekszó között csaptak fel a lángok.

Az ISU szóvivője, Adriana Pop arról számolt be, hogy a tűz egy kb. 5 hektár nagyságú területen pusztított, és a lángok elérték a közeli erdőt is, ahol már egy-egy fa koronájába is belekapott a tűz. A helyszínre 17 hivatásos tűzoltó vonult ki, de az oltásban a berekszói és a borválaszúti önkéntesek is aktív szerepet vállaltak.
 

A tűzoltók ezekben a percekben is oltják a lángokat, jelenleg az utolsó tűzfészkeknél járnak. Az akció során a vízzel történő oltás mellett jó szolgálatot tettek a speciális lapátok, fejszék és seprűk is. Az ISU szóvivője szerint egyelőre minden munkatárs az oltáson dolgozik, de hamarosan megvizsgálják, mi is okozhatta a tüzet.



Nem is olyan régen hasonló esettel kellett megküzdeniük a lánglovagoknak. Szerdán sajnos a tűzoltókocsi nem tudott eljutni a rózsapallaghegyi legelőn felcsapó lángokig, ezért az egyenruhások csak lapáttal, fejszékkel és seprűvel tudták felvenni a harcot a tűzzel. Közel három órás küzdelem után sikerült megfékezni a tüzet, mely összesen 20 hektárnyi területen pusztított.  A tűzoltóság elsődleges véleménye szerint a tüzet akkor egy felelőtlenül eldobott, még égő cigarettacsikk okozta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: