2014-10-21 12:32:57• hírek • amsungsport.hu

Öt év börtönt kapott Pistorius

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt öt év letöltendő börtönbüntetést kapott Oscar Pistorius dél-afrika atléta, akit nyilvános helyen való fegyverhasználat miatt további három év felfüggesztettre ítéltek.

Több mint egy év és rengeteg tárgyalás után született ítélet Oscar Pistorius, a hatszoros paralimpiai bajnok, műlábú futó. A dél-afrikai sportoló kvalifikálta magát a 2012-es londoni olimpiára is, az első olyan paralimpikon volt, aki egy olimpiai távot is teljesíteni tudott.

Pistorius 2013. február 14-én otthonában agyonlőtte barátnőjét, a modell Reeva Steenkampot, azzal védekezett, hogy betörőnek nézte. A per az év márciusában kezdődött, ítélet pedig most született. A futónak öt évet kell börtönben töltenie gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, az ügyében eljáró bírónő pedig további három évet szabott ki rá, felfüggesztve, a gondatlan lőfegyverkezelés miatt.

Az ügyészség azt szerette volna elérni, hogy Pistoriust szándékos emberölésben mondják ki bűnösnek, mert nem sokkal az eset előtt össze veszett a későbbi áldozattal, Thokozile Masipa bírónő azonban máshogy döntött.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: