2016-12-30 15:51:43• hírek • Kocsis Zoltán

Öt és fél tonna sertéshúst semmisítettek meg 2016-ban Szatmárban

Több, mint öt és fél tonna, közel 40.000 lej értékű sertéshúst semmisítettek meg a hatóságok 2016-ban Szatmár megyében trichinellózisos fertőzés miatt, derül ki az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság (DSVSA) beszámolójából.

A végéhez közeledő esztendő során a DSVSA munkatársai összesen 8173 ellenőrzést végeztek megyeszerte, ezek közül pedig 26 esetben állapítottak meg trichinellózisos fertőzést házi sertések és egy esetben vaddisznók esetében. A trichina miatt a hatóságnak 5590 kilogramm, 39.130 lej értékű fertőzött húst kellett elkoboznia és megsemmisítenie.

De melyik településen volt a legtöbb a fertőzés?
A DSVSA beszámolója szerint kiugróan a legtöbb fertőzést Szatmárudvariban regisztrálták, szám szerint kilencet. Pusztadarócon négy, Batizon és Avasfelsőfaluban kettő, Szatmárgörbeden, Egriben, Szatmárnémetiben, Szatmárzsadányban, Nagymajtényban, Újkálmándon, Szamoslippón, Homoródon, Mikolában és Túrvékonyán egy-egy esetben érték tetten a fertőzést.

A DSVSA-val kapcsolatos hír továbbá, hogy az igazgatóság továbbra is felszólítja a szárnyasokat tartókat: az állatokat tartsák zárva a Magyarországon, Svájcban, Dániában, Horvátországban, Németországban, Hollandiában és Ausztriában is felbukkanó madárinfluenza elleni óvintézkedések részeként.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: