2008-09-19 04:10:30• hírek • Szatmar.ro

Öt csapat: egy gól

Ennyit sikerült elérnie az öt román csapatnak az UEFA-kupában.

Még soha nem indulhatott öt román csapat egyetlen egy európai kupasorozatban sem egyazon idényben. Egészen az idei idényig, amikor pontosan ennyi román résztvevője van az UEFA-kupa első fordulójának.

Nehéz megítélni a csapatok első mérkőzésen elért eredményeit. Illetve az eredményekkel önmagukban nem is lenne gond, amennyiben a továbbjutási esélyeket vesszük kiindulópontnak, annál inkább a mutatott játékkal.

 

Egyedüliként az Urziceni produkált olyan játékot, amivel igazolni tudta részvételének jogosultságát. A kiscsapat főleg az első félidőben játszott jól, amikor a középpályát megszállva és a területeket leszűkítve megnehezítette az esélyesebbnek tartott Hamburg dolgát. Az első félidőben mindkét csapat előtt két komoly helyzet adódott, a második játékrészben viszont a németek ebben a tekintetben a vendégek fölé kerekedtek. Guerrero az utolsó percekben kétszer is betalálhatott volna, igaz, a bírók két tizenegyes-gyanús szituációban sem a román csapat mellett tették le voksukat a mérkőzés folyamán.

A Vaslui, a Rapid és a Dinamo meccskrónikája nagyban hasonlít egymásra. Főleg a moldovaiak és a vasutasok játszottak szinte végig nyomasztó dominancia alatt. Azzal a különbséggel, hogy a Slavia Prága vendégeként fellépő moldovaiak legalább az első félidőben két nagy helyzetet is ki tudtak alakítani, igaz, a második játékrészben már nem igazán „voltak a pályán." Ezzel szemben a Wolfsburg folyamatosan és magabiztosan uralta a Rapid elleni játékot, a vendégek egyszer sem találták el a németek kapuját. Nem úgy a „farkasok", akik fél tucatot rúghattak volna, mégis csak egy könnyen megítélt büntetőből tudtak a remekül védő Pardo kapujába találni.

A Dinamo amilyen arroganciával érkezett Hollandiába (a vezérkar kijelentette, hogy kettős győzelemmel fognak továbbjutni), olyan silány produkciót nyújtott. A tényleg nem éppen világverő holland középcsapat az elejétől végéig uralta a játékot, csak Lobonton múlott, hogy a szellős védelem nem enged be még egy-két hazai találatot, miközben a másik kapuban Babosnak szinte a csak a beívelésekkel volt gondja.

A Temesvár volt az egyedüli csapat, amely hazai pályán kezdett, és nem is rosszul, mert a kezdeti lendület meghozta az est egyedüli román találatát, amit Bucur jegyzett. Ezt követően a Partizan Belgrad fokozatosan átvette a játék irányítását és nem is adta azt ki a kezéből, amíg meg nem fordították az eredményt. Ekkor már azonban késő volt a hazaiak számára.

Eredmények:

Hamburg - Urziceni 0-0

Slavia Prága - Vaslui 0-0

Wolfsburg - Rapid 1-0
gól:
Grafite (45, tizenegyes)

Nijmegen - Dinamo 1-0
gól: (van Beukering 57.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: