2014-06-07 14:20:46• hírek • Szatmár.ro

Megkezdődött a Szatmár kupa táncverseny

A kétnapos népszerű táncversenyre több mint 320 pár iratkozott be.

Negyedik alkalommal rendez táncversenyt Szatmár Kupa néven a Royal Dance Klub és a Szatmári Művészeti Iskola a Szatmár Megyei Tanács és a megyeközpont polgármesteri hivatalának támogatásával. Bár csütörtökön még csak 200 pár jelezte részvételét a versenyen, a szombati kezdésre a mezőny már több mint 320 párra dúzadt.

A verseny színhelye az Ady Endre utcai Both Katalin sportterem, amely belső tere most jócskán eltér a megszokottól. A pálya körül elegáns asztalok sorakoznak, a pályán pedig ugyan harc folyik, de nem a megszokott labdáért folytatott. Most a kecses alkatú táncosok mozognak a zene ritmusára, értékes pontokat gyűjtve és egyre közelebb kerülve az aranyéremhez és az ezzel járó kupához.

Mivel első alkalommal pontszerző verseny a szatmári, a résztvevők mellett a bírók is az egész országból sőt, Magyarországról is érkeznek, nem csak az erdélyi régióból, ahogy eddig. A verseny szervezési költségei 60.000 lej körül vannak, ebbe pedig természetesen beletartozik a máshonnan érkezők elszállásolása is.

Az első táncokra már a reggeli órákban sor került. Előbb az ifjú tehetségek - akár 4-5 éves gyerekek - léptek parkettre, később következtek az idősebbek.

A hivatalos megnyitó szombaton 18.00 órakor kezdődik, ezt követi majd a táncverseny leglátványosabb része: a legnagyobbak versenye. A Szatmár Kupa vasárnap 09.00 órakor folytatódik. A rendezvényre egy belépőjegy ára 15 lej.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: