2015-11-12 13:37:28• hírek • Kocsis Zoltán

Öt Volvóval bővült a Transurban buszparkja – hamarosan jön a hatodik is!

Néhány napja már a Transurban szatmárnémeti központjában parkol az az öt Volvo típusú busz, amelyet a tömegközlekedési vállalat és a szatmárnémeti önkormányzat egy nagyszebeni cég közvetítésével Svájcból vásárolt. A hatodik is heteken belül meg kell érkezzen.

„Ezek a buszok idén ősszel még Svájcban járták az utakat, úgyhogy megfelelő műszaki állapotban vannak. Már be vannak írva - igaz, egyelőre nagyszebeni rendszámmal szerepelnek, így akár napokon belül üzembe is tudjuk helyezni őket", jelentette ki megkeresésünkre Molnár Csaba aligazgató. A mechanikus jegykezelők felszerelése folyamatban van, így már csak egyetlen feltétel hiányzik, ám az is már csak napokig: a kötelező biztosítások megkötése.

A hat busz közül négy darab 12 méter hosszú, 85 férőhelyes (ebből 41 az ülőhely) jármű, kettő pedig csuklós. Ezek 162 személyt tudnak szállítani és 45 ülőhellyel rendelkeznek. Az egyik csuklós 2002-ben gördült ki a Volvo wrocławi gyárából, a többiek pedig 2003-as évjáratúak. Valamennyi busz EURO3-as környezetvédelmi besorolású motorral van felszerelve. A kisebb buszok félig alacsonypadlósok - az első két ajtó közötti rész ilyen, a csuklósok pedig teljesen alacsonypadlósok. A mozgássérültek is könnyebben fel tudnak majd szállni ezekre a buszokra.

Az hat busz összesen mintegy 740.000 lejbe került, ebből az önkormányzat félmillió lejt biztosított, a fennmaradó összeget pedig a Transurban fizette, mondta el Molnár.

A vállalatnak ezzel jelen pillanatban 49 busza van - beleértve a hamarosan megérkező hatodik Volvót is. Ezek közül három koros járművet kivontak a forgalomból és hamarosan további két csotrogány is a hideggarázsba kerül, tudtuk meg Molnár Csaba aligazgatótól.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: