2016-11-08 08:31:34• hírek • MTI

Öt Picasso-hamisítványt próbált elpasszolni 10 millió euróért

Letartóztatott a ljubljanai rendőrség egy 65 éves szlovén férfit, aki egyebek között hamis Pablo Picasso, Gustav Klimt, Claude Monet, Vaszilij Kandinszkij és Marc Chagall képekkel próbált meg üzletelni - közölte a helyi sajtó.

A gyanúsítottnál, akinek kilétét nem fedték fel, a házkutatás során 66 hamis festményt találtak. A hatóságok szerint a vádlott 72 millió eurót kereshetett volna a képekkel, ha sikerül rajtuk túladnia. Valter Zrinski nyomozó a sajtónak elmondta: a férfit akkor érték tetten, amikor öt Picasso-hamisítványt próbált meg eladni 10 millió euróért.

Az ügyben az év elején indult nyomozás Ausztriában, ahol öt osztrák és egy szlovén állampolgárt tartóztatott le a bécsi rendőrség, amiért hamis műkincseket próbáltak meg eladni a feketepiacon. A nyomok később Szlovéniába vezettek, ahol a gyanú szerint a képek egy részét tárolták. Ausztriában és Szlovéniában összesen 80 hamis festményt foglaltak le.

Zrinski szerint a banda nagyon jól szervezett volt, még katalógust is készített a hamis festményekről. A szlovén férfit csalás vádjával akár tíz év börtönre is ítélheti a bíróság. A rendőrség nem akarta felfedni, eddig hány képet sikerült eladnia a gyanúsítottnak, műtárgyszakértők szerint mindazonáltal nagyon ügyes hamisítványokról van szó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: