2011-07-25 17:54:50• hírek • Szatmar.ro

Osztrák helyett magyar harmadik osztály

Magyarországon folytatja pályafutását a szatmári labdarúgás egykori nagy ígérete, Roszel Róbert, ám az eddigi első és másodosztály után ezúttal az NBIII-ban szereplő Cigánd lesz a kálmándi focista kenyéradója.

Az Olimpiában nevelkedő, majd a Kolozsvári CFR-ben, a Besztercében, az Aradon, Ramnicu-Valceában és a magyarországi Diósgyőrben is megforduló csatár legutóbb Nagybányán rúgta a bőrt, amellyel fel is jutott a második vonalba. Ennek ellenére nem hosszabbította meg a szerződését, mivel nem tudott megegyezni az anyagiakban a klubvezetőkkel, akik felére csökkentették volna a fizetését.

„Hívtak Ausztriába is próbajátékra egy harmadik ligás csapathoz, de olyan messze már nem akartam elmenni focizni, és ekkor adódott ez a magyarországi lehetőség. Egyelőre egy évre szerződtem oda, az volt a fő szempont, hogy ne legyen messze és több szabadidőm legyen a foci mellett, hiszen nemrég meg is nősültem", vallott értékrendbeli változásairól a még mindig csak 28 éves futballista.

Amint azt Roszel is kiemelte, döntésében komoly szerepet játszott az a tény is, hogy több szatmári futballista is szerepel a Cigánd együttesében: a szintén kálmándi és volt Olimpia-játékos Tempfli Imre, a Szatmárnémeti Someşulban is megfordult Ludescher Attila, a nagykárolyi Gnandt Erik, a szatmári Pop Marius és Molnar Cristian.

„Cigánd mintegy 100 kilométerre van Kálmándtól, hetente három edzés van és a vasárnapi mérkőzés, a többi nap szabad. Az útiköltségeket a magyarországiak fizetik, a tréningre és az elkövetkező bajnoki mérkőzésekre együtt utazunk mind a hatan egy kisbusszal. A csapat a harmadik vonal elmúlt idényében a Tisza csoportban a második helyen végzett, de az augusztus 20-án kezdődő új szezonban a feljutás lesz a cél", vázolta közeljövőjét az egykor a Dinamo Kijev által is tesztelt futballista.

Roszel mellesleg a hétvégén a Cigánd színeiben részt vett azon a hajdúszoboszlói tornán, amelyen az Olimpia is pályára lépett: két nap alatt három gólt szerzett, egyet pont nevelőegyesülete ellen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: