2012-08-23 15:48:02• hírek • Kocsis Zoltán

Extrémsport-pálya lehet az „UFO-gödörben”

Az extrém sportokat űzők „zarándokhelye" lehet a 17-es lakónegyed Ion Vidu utcájának parkjában található tómeder - legalábbis, amennyiben megvalósul Butka Gergely városi tanácsos elképzelése.

Az RMDSZ-es tanácsos egy átfogó tanulmányt készített el és juttatott el Szatmárnémeti vezetőihez, amelyben az extrém sportok űzőinek támogatási lehetőségeit vizsgálta meg.

„A rövid távú cél az, hogy ezek a gyerekek biztonságos körülmények közepette űzhessék kedvenc sportjukat. Hosszú távon azt szeretném, hogy a „Facebook-generáció tagjait, akik nem vonzódnak a hagyományos sportágak iránt, megmozgassuk, a képernyők elől a szabadba vigyük", mondta Butka.

Szatmárnémetiben az elmúlt években mindössze két rendezvényt szenteltek az egyre népszerűbb sportágnak, mindkettő Butka nevéhez fűződik. Szervezési tapasztalataiból kiindulva a megyeközpontban és annak közvetlen környezetében közel harmincan űzik az akrobatikus kerékpározást, negyvenen gördeszkáznak és két tucatnyian görkorcsolyáznak.

Tanulmányában Butka felhívja a figyelmet, hogy a 14-es lakónegyedben, a Balcescu-Petőfi Általános Iskola közelében lévő SkatePark minőségi körülményeket biztosít a gördeszkások, görkorcsolyázók számára, kerékpárral azonban nem lehet bemenni és nem is alkalmas arra, hogy extrém-bicajosok használják.

Eléggé elhagyatott jelenleg az "UFO-gödör"

A tanácsos ingyen és bérmentve a városnak ajánlja a tulajdonában lévő, általa összeállított félcsövet, mi több, annak szállítását és felszerelését is magára vállalja. Több elképzelhető helyszín (új központ, Decebal-híd alatti tér) megvizsgálása után a Ion Vidu utcában lévő mesterséges tómedret találta a legideálisabb helyszínnek. „Ez lehetne Erdély legnagyobb szabadtéri extrémsport-pályája", áll a tanulmányban.

Marcela Papici személyében a városvezetés nyitottnak tűnik az ötlet iránt, az alpolgármester támogatásáról biztosította a tervet. Hogy a bringások mikor gyakorolhatják trükkjeiket a köznyelvben UFO-gödörnek nevezett mederben, még nem tudni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: