2005-11-19 22:46:07• hírek • Szatmár.ro

Kondigép elhízott kutyáknak

664587216547.jpgA túlsúly elleni küzdelem és az egészséges táplálék nem csak az ember kiváltsága....

A túlsúly elleni küzdelem és az egészséges táplálék nem csak az ember kiváltsága: egyre gyakrabban esik szó a négylábúak zsírpárnáiról is. Ezért árusít öko- és diétás táplálék mellett vegetáriánus csemegéket is cicáknak és kutyusoknak egy bécsi bioüzlet tulajdonosa.

Az osztrák főváros állatorvosi egyetemén kezelt kutyáknak közel fele túlsúlyos. A felesleges kilók pedig nemcsak az ebek küllemét befolyásolják hátrányosan, hanem egészségi állapotukat is. A következmények sokfélék: cukorbaj, a fertőző betegségekkel szembeni ellenállás gyengülése, magas vérnyomás, székrekedés és gyakran szív- és keringési problémák.

Naja Ziegler, biológus már régen elkötelezte magát az állatok egészséges és fajtájuknak megfelelő táplálásának ügye mellett. Hörcsögök, patkányok és hasonló rágcsálók számára bioüzletében friss zöldség és fű kapható a megszokott édességek helyett. Az egészséges táplálkozás mellett elkötelezett kutyatartók kedvencei számára növényi alapanyagból készült vegetáriánus csontot ajánl, amely csökkenti a vesék állati fehérjék okozta túlterhelését. Kis üzletében emellett különleges biológiai táplálék található allergiás vagy szőrüket hullató állatok számára is. És nála kapható a papagájok jólétét szolgáló eledelek és holmik legszélesebb választéka is.

Az állatoknál – akárcsak az embereknél – az egészséges táplálkozás mellett fontos a mozgás is. A lakásban tartott macskák számára például ajánlatos kis adag száraz táplálékot a lakás különböző pontjain elhelyezni. A macskák művészei a mászásnak és szívesen feltornásszák magukat akár a szekrény tetejére is, ha ott élelem található. A kutyák szeretik kicsomagolni a kaját, ezért ajánlatos azt kis zacskókban vagy dobozokban elrejtve tálalni nekik. Ha azt akarjuk, hogy a kutya vagy a macska kilói fogyatkozzanak, akkor a sportról sem szabad megfeledkezni. Már speciális kondigépek is kaphatók kutyák számára, például a Go Dog, Go! elnevezésű készülék: ez a beállítástól függően minden hetedik vagy tizenötödik másodpercben elhajít egy labdát, amit aztán a játékos eb visszahozhat. nana

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: