2012-05-23 17:06:46• hírek • Póti Orsolya

A vallás és hitoktatás volt a téma Megyei Könyvtárban

„A hit és a hitoktatás a fiatalok életében" címmel rendezett szimpóziumot a Szatmár Megyei Könyvtár május 23-án. A rendezvényen többek között jelen volt Dan Ciachir neves író, kritikus, esszéíró.

„Sajnos és sajnálatos, hogy a hit és a vallásos élet olyan változékony az emberekben. Legerősebb a gyermekkorban, elhalványul az ifjúkorban, néha egészen kihagy a felnőttkorban, hogy aztán visszatérjen az öregkorban." - mondta egykor Dr. Iuliu Hateganu neves román orvos, tudós. E gondolat kapcsán rendezett szimpóziumot a Szatmár Megyei Könyvtár.

Az esemény a szatmári ortodox egyházmegye teológusai és papjai jelenlétében zajlott, valamint jelen volt Dan Ciachir neves író, kritikus, esszéíró, Gheorghe Vulturescu költő, valamint Farcas Ovidiu vallás szaktanfelügyelő.

A rendezvényt Mircea Ardelean, a könyvtár vezetője nyitotta meg, köszöntvén a résztvevőket, főként a diákokat, fiatalokat akikhez szóltak az előadások. A hitoktatást az egyház mindig legfontosabb feladatai között tartotta számon, de a közeljövőben komoly változtatásokra is szükség lesz a hitoktatás színvonalán, a tananyag felépítésén és a hitoktatók személyében.

Az előadók kiemelték: fontos, hogy hitoktatást végző tanár tekintélye ne pusztán csak tudásán alapuljon, hanem hitének mély megélésén is, mert itt sikerül megértetnie a fiatalokkal a hit valós lényegét és értelmét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: