2009-08-10 14:30:45• hírek • Ferenczi Noémi

Ősztől nem indul esti tagozat

Ősztől nem indul esti tagozat a Református Gimnáziumban. Az elkövetkezőkben csak Nagykárolyban lesz magyar esti.

Az esti tagozatok megszüntetésére a szakiskolai osztályok megszüntetése miatt volt szükség, ugyanis eddig azok a diákok akik szakiskolát végeztek gyakran esti tagozaton folytatták tanulmányaikat és szerezték meg az érettségi diplomát. Mivel idei évtől átformálták a szakoktatást, az esti tagozatok is megszűntek, számos tanintézményben végleg. Ahol viszont mégis megmaradt, kilencedikes osztály indul esti tagozatként - mondta el a Szatmár-r.ro-nak Kónya László főtanfelügyelő-helyettes.

 

Azok az esti tagozatos diákok, akik elkezdték az esti iskolát a régi rendszer szerint fognak leérettségizni. Szatmárnémetiben a Református Gimnáziumban működött magyar esti tagozat 28 diákkal. Szilágyi Éva igazgatónő őszinte sajnálatát fejezte ki az esti tagozat megszűnése miatt, hiszen ősztől csak Nagykárolyban indul magyar nyelven humán-filológia esti tagozat.

„A mostani tizenkettedikesek és tizenharmadikosok leérettségiznek, aztán gyakorlatilag is megszűnik az esti tagozat a Református Gimnáziumban, ősszel nem indul új tizenegyedik osztály. Minden évben sok jelentkező volt ezekre a helyekre. Mostmár Nagykárolyba kell menjenek a magyar fiatalok vagy román tagozatra iratkoznak" - magyarázta Szilágyi Éva igazgatónő.  Az érettségi átlagot általában nagyon lerontották az esti tagozatosok eredményei. Általában a diákok egyharmada ment át az első vizsgán, a másodikon viszont nyolcvan százalékuk sikeresen vizsgázott - tette hozzá.


Ősztöl nem tizenegyedik hanem kilencedikes esti osztályok indulnak
Ősztöl nem tizenegyedik hanem kilencedikes esti osztályok indulnak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: