2010-09-02 16:12:48• hírek • Szatmár.ro

Ellenőrizték a kórházakat

Lezajlott a Szatmár megyében működő kórházak ellenőrzése is. Kórházainkban tűz védelmi szempontból óriási lemaradások vannak - tájékoztatott Radu Giurca, prefektus.

A csütörtök délutáni sajtótájékoztató keretén belül bemutatták a Szatmár megyei kórházakban zajló ellenőrzési folyamat eredményeit, valamint a Nyugat-nílusi vírusról  is szó esett. Az Egészségügyi Minisztérium  korábban két ellenőrző bizottságot is létrehozott. Megyénkben augusztus 25-én került sor az ellenőrzési akcióra, melynek során számos probléma felvetült.

A vizsgálat célja a tűzvédelmi előírások betartásának ellenőrzése volt. A bizottságok munkájuk megkezdésétől számított tíz napon belül jelentést kellett készítsenek mindazokról a hiányosságokról, amelyeket az egyes egészségügyi egységekben tapasztaltak. Az ellenőrzések során megvizsgálták, hogyan építették meg és hogyan használják a közüzemi hálózatot, tűz esetén mennyire használhatóak az esetleges menekülési útvonalak, mennyire lehet korlátozni egy esetleges tűz továbbterjedését, és hogy vannak-e a mentéshez szükséges eszközök. Ugyanakkor ellenőrizték azt is, hogy az egyes intézményekben megszervezték-e a tűzvédelmet.

Legtöbb kórházban hasonló hiányosságokat találtak: az intézményeknek nincs poroltó készletük, a vészkijáratoknál nincsenek feltüntetve világító táblák. Egyes kórházakban nincs lehetőség arra, hogy a mozgásképtelen gyerekek és sérültek veszély esetén kijussanak az intézményből. Legtöbb esetben az ajtóknál merült fel gond: túl kicsi a hely az ágyak és ajtók között, illetve ezek ellentétes irányba is nyílnak. A legnagyobb problémát az elavult füstérzékelő rendszerek jelentik, mivel ezek már nem érzékelnek semmiféle gáz- illetve füstszivárgást.  Nem feleltek meg az előírásoknak a beépített tűzvédelmi anyagok sem, mivel nagyon ritka esetben találtak ilyet.

Cseke Attila egészségügyi miniszter korábban elmondta, hogy a vizsgálatok eredményének függvényében a szaktárca kész elindítani a közbeszerzési folyamatot a szükséges felszerelésekre, beleértve a füstérzékelőket is. Radu Giurca prefektus elmondta, hogy az ellenőrzések következtében húsz esetben adtak ki figyelmeztetést. Összegezve elmondták, hogy a megye minden kórházában problémák merültek fel; a legkevesebb gonddal a Ragályos Kórházban találtak.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: