2012-10-05 15:14:59• hírek • Póti Orsolya

Őszirózsa vetélkedő - immár negyedik alkalommal

Immár negyedik alkalommal került megrendezésre az Őszirózsa Magyar Népdalvetélkedő megyei szakasza. A rendezvénynek ezúttal a szatmárnémeti Református Gimnázium adott otthont.

Október 5-én, péntek délután 14 órától vette kezdetét az Őszirózsa Népdalvetélkedő megyei szakasza a Református Gimnázium dísztermében. Az idei vetélkedőn közel hatvan I-IV. osztályos diák mutatta meg tehetségét a szép számú közönség, a szervezők, illetve a négy tagból álló zsűri - Szejke Otília, Herczeg Csilla, Máté Gabriella és Csáki Melinda - előtt.

A versenyt megelőzően a házigazda gimnázium igazgatónője, Szilágyi Éva köszöntötte az egybegyűlteket és a diákokat.

„Örülünk, hogy házigazdái lehetünk a IV. Őszirózsa Népdalvetélkedőnek és szeretnénk mindenképpen a jövőben is betölteni ezt a szerepet, hiszen megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen nagy jelentőségű eseményt támogathatunk. Kívánok tartalmas szórakozást, jó versenyzést és sok sikert a diákoknak" - mondta el Szilágyi.  Az igazgatónő után, a vetélkedő helyi szervezője, Mekker Melinda tanítónő vette át a szót, aki örömét fejeztek ki az iránt, hogy ilyen szép számban vesznek részt diákok a versenyen, ugyanis összesen 58 gyerek lépett színpadra.

Higyed Gyöngyi énektanárnő meghívására a Bartók Béla Hagyományőrző és Kulturális Egyesület népi zenekara (Bertók Béla, Dula András és Fejér Kálmán) nyitotta meg a rendezvényt, egy „valódi őszirózsa csokorral", azaz szebbnél szebb népdalokkal. A népi zenekar kíséretével a jelenlevők közösen elénekelték a „Kis kece lányom" című népdalt és ezzel kezdetét is vette a vetélkedő.

A rendezvény célja elsősorban a népszokások megőrzése és ápolása, valamint új tehetségek felfedezése, a népdaloktatás fontosságának hangsúlyozása és a különböző iskolák közötti kapcsolatok kialakítása. A fellépőknek két népdalt kellett bemutatniuk, a zsűri pedig értékelte a tiszta előadásmódot, figyelt az előadott népdalok sajátosságának megőrzésére és természetesen a megjelenést sem hagyták figyelmen kívül.

IV. Őszirózsa Népdalvetélkedő from Szatmar.ro on Vimeo.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: