2014-10-04 14:36:08• hírek • Szatmar.ro

Őszirózsa Népdaléneklési vetélkedő

Négy kategóriában versenyeztek az általános iskolás népdalénekes gyerekek.

Harmadszor rendezték meg a szatmárnémeti Református Gimnázium dísztermében az Őszirózsa nevet viselő, általános iskolás gyerekeknek megszervezett népdaléneklési vetélkedőt. Idén közel 60 diák nevezett be a megmérettetésre. A megye minden szegletéből érkeztek iskolások, akik közül a kicsik három, a nagyobban öt népdallal készültek a vetélkedőre. A zsűri - Szejke Otilia szaktanfelügyelő, Dobosi Csilla és Mátyás Erika zenetanárok valamint Leiti Mónika és Belluska Éva tanítónők - előtt egy szabadon választott illetve egy, a zsűri által kiválasztott dallal léptek fel.

Ugyan a verseny ezen szakaszában nem volt kötelező a népviselet, a színpadra lépő diákok többsége a dalokhoz illeszkedő ruhában énekelt - az ügyes diákokat látni és hallani is szívmelengető élmény volt.

Az I-II. osztályos diákok kategóriájában Szilágyi Janka (Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum, felkészítő: Zay Noémi) lett. A második Turi Barbara (Nagypeleskei Általános Iskola, felkészítő: Hütter Terézia) lett, a harmadik helyen pedig Kovács Medárd (Református Gimnázium, felkészítő: Máthé Gabriella) végzett. A kategóriában különdíjat kapott Máthé Rebeka (Református Gimnázium, felkészítő: Pándi Beáta)

A III-IV. osztályosok versenyében Schlachter Flóra (Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont, felkészítő: Heveli Rita) végzett az élen. A második helyet megosztva kapta meg Boros Benjámin (Óvári Általános Iskola, felkészítő: Kiss Tünde) és Ilonczai Zsófia (Református Gimnázium, felkészítő: Mekker Melinda). Harmadik lett Nagy-Kis Fanni (Bogdándi Általános Iskola, felkészítő: Debreni Noémi), különdíjat kapott Demeter Hanna (Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont, felkészítő: Váradi Magdolna).

Az V-VI. osztályosok versenyében Csizmár Bernadett (Mezőfényi Általános Iskola, felkészítő: Jonucz Alfonz) és Puskás Panna (10-es számú Általános Iskola, felkészítő: Ratiu Ioan) megosztott első helyezettek lettek. Szintén két diák lett második díjas: Polacsek Eszter és Miklovics Anna (mindketten a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulói, felkészítőjük: Dobosi Csilla). A harmadik Anderco Petra (10-es számú Általános Iskola, felkészítő: Ratiu Ioan) lett, különdíjban pedig Tillger Zsuzsanna (Mezőfényi Általános Iskola, felkészítő: Jonucz Alfonz) részesült.

Az Őszirózsa népdaléneklési vetélkedő résztvevői

Az VII-VIII. osztályosok kategóriájában taroltak a Református Gimnázium diákjai, akiket Higyed Gyöngyi készített fel a megmérettetésre. Az első helyen Mészáros Amanda, a másodikon Varga Gabriella, a harmadik helyen pedig Farkas Stefánia végzett.

A Temes megyei Újszentesen rendezik meg a verseny országos szakaszát, amelyre a megyei szakasz I. és II. helyezettjei jutottak tovább. Természetesen az összes diák kapott díjat: az emléklapok mellett egy-egy zenei cd-vel, könyvvel, játékkal lepték meg a szervezők a gyerkőcöket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: