2016-12-08 11:51:48• hírek • Szatmár.ro

Autópályát épít Magyarország a Pete-Csengersima határátkelőhelyig

Szavazásra buzdítani jött Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke Szatmárnémetibe, ahol zárt körű konzultáción vett részt Kelemen Hunor mellett Pataki Csaba megyei tanácselnökkel és Kereskényi Gábor polgármesterrel. A szatmári megyeszékhely ügyei is szóba kerültek.

Csütörtök délelőtt Szatmárnémetiben járt Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, aki az országos RMDSZ-szervezet vezetői mellett a helyi előljárókkal is találkozott, illetve egyeztetett egy zárt körű megbeszélésen.

Orbán a megbeszélést követő sajtótájékoztatón elmondta: Szatmárnémeti ügyei is szóba kerültek a Kereskényi Gábor polgármesterrel folytatott beszélgetés során. A polgármester több témát is felvetett, amiben Magyarország kormánya a szatmáriak segítségére lehet. Egy dologról viszont konkrétan be is számolt.

Mint kiderült, Magyarország kormánya folytatni fogja az M3-as autóálya építését, amely jelenleg Mátészalka környékén indul.

"Ahogy visszaérek Budapestre, egyeztetni fogok a kormány tagjaival, hogy kezdjék meg az autópálya tervezését, amely a Csengersima-Pete határátkelőhelyig tart majd. Ez egy 40 kilométeres pálya megépítését jelenti, amelynek léte hozzájárul majd ahhoz, hogy a szatmárnémetiek számára alig pár kilométer utazás után megnyíljon az európai autópálya-hálózat" - mondta Orbán Viktor.

A találkozó helyéhez, a Kossuth-kertben található Zöld Házhoz közeledve Orbán Viktor találkozott a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatónőjével, Pataki Enikővel is. Az oktatási intézmény vezetője megköszönte a nagy összegű támogatást, amellyel a magyar kormány segítette az iskolát, hogy az összes ablakot modern, jól szigetelő nyílászárókra cseréljék. A támogatás összege 250 millió forint, azaz nagyjából 800 ezer euró volt. Pataki Enikő átnyújtotta a kormányfőnek a diákok által készített ajándékot is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: