2019-02-09 06:18:47• hírek • Blikk.hu

Őszintén beszélt özvegye a 100 éve született Bessenyei Ferencről

Bessenyei Ferenc özvegye, B. Élthes Eszter, amikor férjéről beszél, sebeket tép fel, de igyekszik csak a szépre emlékezni.

Van is mire, hiszen egykori párja hatalmas művész volt, legendás szerepeiből lehetetlen kiragadni egyet is, 404 színházi bemutató, 55 film őrzi az emlékét. Máig mondják, az általa megformált Othello, Lear király, Bánk bán, Kossuth Lajos vagy Tevje, a tejesember figurája felejthetetlen. Mégis az özvegy úgy meséli, a kétszeres Kossuth-díjas kiváló színészt pályája során gyakran érték támadások.
 

– Feri olyan nagy formátumú művész volt, akit nem lehetett megkerülni. Ezért például a nagy hősszerepeket időnként kénytelenek voltak rábízni a rendezők – mesélte a Blikknek Eszter, aki máig gondozza férje művészi hagyatékát. – Nem titok, éreztük a mellőzöttségét, a hatvanas évektől egyre jobban. Ferit renitensnek bélyegezték. Habitusát, izzó személyiségét, viselkedését nemigen értették, vagy félreértették. Ahogy a nők sem, amikor korra való tekintet nélkül mindenkit megtapogatott, megölelgetett. Hátsó szándék nélkül, sokan mégis azt gondolták, hogy ez közeledés.
 

Persze Bessenyei Ferenc emellett rajongott is a női nemért, özvegye sem tagadja, a színésznek akadtak kalandjai.

– Nem mondom, hogy hűséges volt, mert hazudnék – sóhajtott Eszter. – Mindig voltak nőügyei. Előfordult, hogy az aktuális barátnő engem keresett fel, szembesített a viszonyukkal. De Ferit egyedül én ismertem igazán, elfogadtam és szerettem olyannak, amilyen. Izgalmas volt vele az élet, de nem könnyű.


A cikk folytatásáért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: