2016-10-02 10:02:34• hírek • Szatmár.ro

Őszi presbiteri konferencia

Őszi konferenciát tartott a Szatmári Református Egyházmegye Presbiteri Szövetsége Szatmárhegyen. Ez volt a tavasszal megválasztott új elnökség első nagy konferenciája, ahol a huszonhat gyülekezet képviseltette magát, mintegy százharminc résztvevővel.

Szombaton délelőtt Szatmárhegy szép és nagy templomában gyűltek össze a presbiterek, hogy Igét halljanak és épüljenek lelkileg és szellemileg. Kovács József házigazda lelkipásztor hirdette az Úr szavát a konferencia mottója alapján: „Mert akik jól szolgálnak, szép tisztességet szereznek maguknak, és sok bizodalmat a Jézus Krisztusban való hitben." (1Tim 3,13) Az igehirdető elmondta a jelen levő presbitereknek és lelkipásztoroknak, hogy a kölcsönös bizalom, a szolgálatkészség és a hit kell jellemezze a közös tevékenységeket. Közös munka és együttműködés legyen lelkész és presbiter között, jól sáfárkodva talentumokkal, hogy többre bízattassanak ezután!

Király Lajos esperes az Istentől kapott bölcsességet ajánlotta a gyülekezetnek, mert annak közéleti jelentősége van, mert ráébreszt arra, hogy a szegényekkel is törődnünk kell, és mert a közösséget építi. Kiss József egyházmegyei főjegyző beszédében emlékeztetett arra, hogy a szolgálatunk útján ne hagyjuk ki Atyánkat, hívjuk Őt mindig segítségül.

Illés Jenő a Szatmári Református Egyházmegye Presbiteri Szövetségének tavasszal megválasztott elnöke elmondta, hogy a közös pásztori szolgálatnak az elveszett bárányok megkeresése a célja.

Kurta József a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet főkönyvtárosa érdekes előadást tartott a 450 éves Második Helvét Hitvallásról. Miután felvázolta annak történeti hátterét, keletkezését, beszélt Bullinger Henrikről a hitvallás szerzőjéről, aki vallotta az egyetemes papság elvét, azaz azt, hogy minden embernek joga és kötelessége az Ige hirdetése. Az előadó ugyanakkor gyakorlati kérdésekre is kitérve elmondta, hogy időszerű lenne egy olyan új hitvallás létrehozása, ami a modern kor kérdéseire is választ ad.

Tóth András a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Presbiteri Szövetségének elnöke is jelen volt az alkalmon. Ő arra biztatott, hogy a Szentírás legyen mindannyiunk világossága és szövétneke. Néhány gyakorlati kérdése megvitatása után a Szatmárhegyi Református Egyházközség gyülekezeti termében szeretetvendégségre került sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: