2019-10-09 06:35:46• hírek • Bajnai Botond

Őszi piknik a Ion Creangă Általános Iskolában

Nagyszerű volt a hangulat hétfőn déltájt a szatmárnémeti Ion Creangă Általános Iskolában, 11-től 13 óráig közös pikniken és őszi mulatságon vettek részt az iskola diákjai, akik közül többet a szülők és a nagyszülők is elkísértek ez alkalomra.

 

Minden osztály saját asztallal készült az eseményre, ezeket feldíszítették gyümölcsökkel, zöldségekkel, illetve olyan süteményekkel teli tányérokkal, amelyeket őszi gyümölcsök felhasználásával maguk készítettek.

 

 

Az őszi dekorációt egy nappal korábban a szülők és a pedagógusok közös munkával állították össze, szalmabábot, szőlődarálót és prést, a szürethez szükséges számos eszközt beszereztek, sőt, a gyermekek nagy örömére, még egy igazi póni is jelen volt a másnapi eseményen.

 

Hétfőn szólt a zene, a gyermekek nagy izgalommal díszítették asztalaikat, aztán mindenki végigkóstolhatta egymás süteményeit és a standokon elhelyezett finomságokat.

 

Természetesen mindenki onnan csipegetett, ahonnan tetszett neki: nagyon finom almás, lekváros sütiket hoztak az anyukák, de különböző befőttek és lekvárok is voltak az asztalokon, de a legnagyobb sikere mégis a zakuszkának volt.

 

Közben megtekinthették, hogyan készül a must, majd megízlelték a finom friss szőlőlevet, de volt pónisimogatás, kukoricafejtő verseny, és egyéb szórakoztató programok is.

 

A közös iskolai piknikre betoppantak a 33-as óvoda apróságai is, akik szintén nagyon élvezték a hely adta lehetőségeket, de talán a legjobban annak örültek, hogy egy jót játszhattak előkészítő osztályos társaikkal.

 

A pikniket egy közös tánc zárta.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: