2016-10-28 11:37:44• hírek • Szatmár.ro

Őszi kirándulás a Felsőfernezelyi gyűjtőtóhoz

Vasárnap, a téli időszámítás első napján, a Szatmárnémeti Természetjárók a Felsőfernezelyi gyűjtőtóhoz szerveznek egy könnyű őszi túrát. Az óraállítás miatt a korai felkelés nem fog olyan nagy kihívást jelenteni, mint más alkalmakkor.

Találkozás a szatmári vasútállomáson 7:15-kor, a vonat 7:43-kor indul. A program: vonatozás Nagybányára, onnan buszozás a 18-as busszal a Felsőfernezelyi (Firiza) gyűjtőtó felső részén található Caprioara vendéglő melletii megállóhoz.

A gyalogtúra a tóparton és az aszfalton folytatódik, végig ereszkedve az út mentén. Lehetőség lesz gyönyörködni az ősz színeiben, fényképeket készíteni az erdő színes lombjain átszűrődő napsugarakról, mindezt idén talán utoljára, mivel nem tudhatjuk meddig tart ki a szép idő, illetve a lombok hamarosan lehullanak a fákról, és a táj szépsége másban fog megnyilvánulni.

Rövid, könnyű túrára kell számítani, tulajdonképpen egy könnyű séta az őszi természetben. A gyalogtúra 14:45-ig tart, ekkor a "Baraj" buszmegállónál felszállás az 1-es buszra, hogy a résztvevők elérjék a 15:45-kor induló vonatot. Hazaérkezés Szatmárnémetibe 17:24-kor.

További információkat telefonon lehet kérni Vadady-Filep Gyula szervezőtől a 0758-435-763-as telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: