2013-10-30 15:59:41• hírek • Szatmár.ro

Őszi hangulat a Fonó-Házban

Színes, őszi programokkal várja a gyerekeket az Aranykapu Fonó-Ház.

Az Aranykapu Fonó-Ház Kézműves Műhelyében ezen a pénteken, november 1.-én őszi hangulatú ajtódíszeket, kopogtatókat készíthetnek a 10-12 évesek 18 órai kezdettel. A foglalkozás során szó lesz a kör formájú koszorúk szimbólumairól, jelképrendszeréről, az emberek életében betöltött jelentőségéről.

A "Playground-Játsszunk angolt!" elnevezésű angol nyelvműhely csütörtökön, október 31.-én továbbra is két időpontban, 17.00 órától a kezdőket, 18.00 órától pedig a haladókat várja játékkal, mesével, énekkel tanulni angolul.

A szervezők kérik a szülőket, hogy a Fonó-Ház foglalkozásaira a bérlettel nem rendelkezők előzetesen jelentkezzenek be a következő elérhetőségeken: Nezezon Enikőnél a 0744-687813-as, vagy Takács Andreánál a 0741-182063-as telefonszámokon.
Az Aranykapu Fonó-Ház helyszíne a Holló (Marasesti) utca 12. szám alatt található.

Még lehet jelentkezni a papírsárkány-készítő versenyre

Az Aranykapu Kulturális Egyesület pályázatot hirdet Apák és fiaik-lányaik közös sárkánykészítő mesterkedéseinek támogatása céljából. Pályázni az alábbi kategóriákban lehet:

1. Klasszikus, kisméretű (max. 0,50m x 0,50m), jól irányítható sárkány: természetes alapanyagból (pl. papír, selyem, nád, bambusz, fa, csiriz).

2. Képzeld el, hogy hajótörést szenvedtél és egy lakatlan szigeten találod magad. Nincs nálad se papír, se cellux. A parton hatalmas pálmafák nőnek...
Jelzősárkányt kell készíts, hogy a legközelebb, a tengeren erre járó hajó észrevehessen. Célod, hogy a sárkány minél magasabbra repüljön a jeladáshoz. A jelzősárkány készítéséhez felhasználható bármi, ami egy lakatlan szigeten egy sárkány alapanyagát képezheti: pld. növények, nagy levelek, partra sodródó szemét.

Nevezési díj pályamunkánként: 10 lej, a munkák beadási határideje pedig november 9., szombat. A első kategória pályamunkáival egy sárkányeregető versenyben vesznek majd részt a pályázók november hónapban, az időjárás függvényében, előzetes egyeztetés alapján. A beküldött pályázatok legjobbjai értékes jutalomban részesülnek. A sárkányok értékelésénél figyelembe veszik a felnőtt-gyermek munka arányát is!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: