2014-06-08 10:19:18• hírek • MTI, Szatmar.ro

Osváth Richárd Eb-ezüstérmes a kerekesszékeseknél

A szatmári Osváth Richárd ezüstérmes lett a kerekesszékes kardozók versenyében a strasbourgi integrált vívó Európa-bajnokság első napján, szombaton.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint Ricsi négy győzelemmel és két vereséggel zárta a selejtezőket. A nyolc közé jutásért görög, a negyeddöntőben lengyel, a négy között ismét görög ellenfelet győzött le. Az aranyéremért zajló küzdelemben 15-8-as vereséget szenvedett francia riválisától.

Vívni Szatmárnémetiben, a Csipler Sándor Vívóteremben kezdett, File Attila és Lengyel Éva tanítványaként. Szatmári színekben több országos bajnoki címet szerzett és Balkán bajnokságon is aranyérmes lett. 2005 és 2006 között azonban több alkalommal műtötték a térdét, emiatt kénytelen volt felhagyni az aktív sporttal, 2008-ban pedig egy újabb térdsérülést szenvedett.

A versenyek izgalmáról azonban nem akart lemondani, ezért belekóstolt a kerekesszékes vívás világába. Romániában nincs lehhetőség ennek profi szintű gyakorlására, ezért Magyarországon, Budapesten kezdett edzeni és magyar színekben is vesz részt a versenyeken.

Osváth Richárd új sportkarrierje során már volt világbajnoki ezüstérmes, paralimpiai bronzérmes, nemrég a lonatói Világkupa-versenyen férfi tőrben arany-, kardban ezüstérmet szerzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: